Hlavní obsah

Potrestaný Hnilička: Nebyl to zkrat

LIBEREC

Jen dvanáct a půl minuty strávil na ledě při nedělní remíze 4:4 v Litvínově liberecký gólman Milan Hnilička. Dvakrát inkasoval a pak si "vyšlápl" na domácího útočníka Daniela Brandu - byl vyloučen na pět minut a k tomu do konce zápasu.

Foto: HC Bílí Tygři

Milan Hnilička

Článek

"Něco podobného jsem ještě nezažil. Nevím, jestli to bylo na takový postih, ale s tím nic nenadělám. Musel jsem respektovat rozhodnutí Roberta Reichla, tedy chci říci rozhodčího," pravil reprezentační brankář, který zřejmě záměrně zmínil někdejšího spoluhráče z národního týmu, současného litvínovského kapitána a sportovního manažera, jenž se velmi angažoval při řešení incidentu.

"Po brankářském zákroku do mě domácí třikrát najeli, dostal jsem tři rány a už jsem to nevydržel. Mám nevýhodu, že v brance musím stát, kdežto soupeři jsou zodpovědní za to, do koho narazí. Nebyl to z mé strany žádný zkrat. Věděl jsem, co dělám. Bohužel ten hráč se se mnou nechtěl prát, a tak se tam schoval a předstíral zraněného, přestože potom odehrál zbytek zápasu," líčil Hnilička.

Střídání gólmanů Liberec paradoxně nastartovalo

"Milan si musel udělat pořádek, když ho obránci nechali na pospas. Je možné, že nucené střídání gólmanů nás paradoxně nastartovalo," komentoval asistent libereckého trenéra Karel Dvořák klíčový moment utkání. Své náhradnické role se výborně zhostil Pavel Falta. "Předtím jsem odchytal jen 21 vteřin v prodloužení na Slavii, ale pořád jsem byl připraven, že se někdy do branky dostanu na delší čas. Nervozitu jsem nechal na střídačce a snad jsem to klukům na ledě nepokazil," říkal skromně Hniličkův nástupce mezi tyčemi.

Svůj pohled na inkriminovanou situaci z první třetiny nabídl i litvínovský Daniel Branda. "Jel jsem sám na branku a udělal jsem kličku, abych puk zasunul brankářovi mezi nohy. Nechtěl jsem do něj narazit. On mě začal nesmyslně mlátit hokejkou do krku," tvrdil postavou drobný útočník.

Zároveň litoval remízy, která byla pro předposlední celek tabulky další domácí ztrátou. "Po šesti kolech jsme dali více než jeden gól, vedli jsme 4:1, a přesto jsme nechali soupeře vyrovnat, což s námi otřáslo. V kabině bylo po utkání ticho," dodal Branda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice