Hlavní obsah

Obránce Štich posílí hokejové Vítkovice

Ostrava

Další posilu do zadních řad získaly hokejové Vítkovice. Po návratu Slováka Karola Slobody z KHL přivítají vítkovičtí trenéři Ladislav Svozil a Jakub Petr v nedávno zahájené letní přípravě urostlého beka ze Slavie Praha Davida Šticha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Ryan Hollweg (vlevo) a David Štich ze Slavie během utkání Tipsport extraligy v pražské O2 Areně.

Článek

Šestadvacetiletý zadák přichází z týmu sestoupivší Slavie bojovat o místo v základním kádru pro extraligu do Ostravy. „David je velmi důrazný obránce, který nás ve vzájemných zápasech velmi zaujal. Je to typ hráče, který by se nám, podle našeho názoru mohl hodit," komentoval nového hráče trenér A-mužstva Ladislav Svozil.

Urostlý bek má řadu zkušeností jak z extraligy, tak z reprezentačních výběrů. V roce 2006 si pověsil na světovém šampionátu do osmnácti let na krk bronzovou medaili. Na mistrovství světa do dvaceti let v roce 2009 dokonce nesl na svém dresu kapitánské céčko.

V extralize nastoupil poprvé už v sezóně 2004/2005 a od té doby má na kontě 231 startů, v nichž dal 13 brankek. Řízný obránce, který se nebojí shodit i rukavice působil čtyři sezóny i v zámoří, nejprve v juniorské QMJHL a později také na farmě NHL, v AHL, konkrétně v týmech Hartford Wolf Pack a Peoria Rivermen.

V české nejvyšší soutěži hrál nejprve v mateřské Plzni, po návratu ze zámoří zakotvil v Liberci, kde odehrál tři sezóny. Od roku 2013 oblékal sešívaný dres pražské Slavie.

Reklama