Hlavní obsah

FANTASY: V prvním kole věříme Třinci. Kapitánem volíme Hrňu

Hokejoví fanoušci mají důvod k radosti. V pátek začíná nový ročník extraligy a spolu s ním startuje i první kolo oblíbené hry, která vám umožňuje sestavit si vlastní tým ze skutečných hráčů a získávat body podle toho, jak se jim daří na ledě. Které hráče byste měli zařadit do svého týmu pro úvodní kolo?

Naši svatyni hájí brněnský Čiliak.

Článek

Erik Hrňa - Třinec

Hrňa a jeho spoluhráči z Třince jsou podle mnohých analytiků hlavními kandidáty na zisk Masarykova poháru. Oceláři vyhráli v minulé sezóně základní část extraligy a probojovali se až do finále, ve kterém podlehli Litvínovu. Z kabiny vícemistrů zaznívá, že cokoliv jiného než zisk titulu bude zklámáním.

Ze skvělého kádru Ocelářů vyčnívá Erik Hrňa. Talentovaný útočník nastřílel v minulé sezóně 26 gólů a ukořistil tak titul pro nejlepšího střelce ligy. Hrňa je před začátkem sezóny ve výborné formě. Před několika dny se v hokejové Lize mistrů v zápase proti finskému Kuopiu blýskl hattrickem.

Třinec zahájí sezónu soubojem s Piráty z Chomutova. V neděli pak cestuje do Karlových Varů.

Jaroslav Hlinka - Sparta

Nestarnoucí Jaroslav Hlinka oslaví v listopadu už 39. narozeniny, avšak do starého železa stále nepatří. Sparťanský kapitán nasbíral v uplynulé sezóně rovných 50 bodů a byl tak o parník nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Pro slavný klub nastala během letní přestávky velká změna. Extraligu bude tým hrát v libeňské O2 areně.

Sparta čeká na zisk ligového titulu od roku 2007. Dovede ji Hlinka k vysněné metě? Sparta začne sezónu večerním zápasem proti Olomouci. V neděli zavítá do Zlína.

Viktor Hübl - Litvínov

Litvínov získal loni po dlouhých 56 letech vysněný ligový titul. Avšak řada opor, která se podílela na tomto úspěchu, Vervu opustila. Reprezentační brankář Pavel Francouz odešel do Čeljabinsku. Švédsku dal přednost Jakub Petružálek a nejlepší hráč minulé sezóny Martin Ručinský ukončil hokejovou kariéru. Navzdory těmto ztrátám má Verva stále dostatečně talentovaný kádr, který má šanci titul obhájit.

Vervu potáhne na svých bedrech především dvojice František Lukeš a Viktor Hübl. Druhý jmenovaný byl s 58 body za 21 gólů a 37 asistencí nejproduktivněším hráčem žluto-černých. Litvínov zahájí cestu za obhajobou titulu na domácim ledě proti Zlínu. V neděli se střetne v Liberci s Bílými Tygry.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín