Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 4:1Mladá Boleslav zdolala v souboji o třetí místo Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Urban 1 : 0
42. Lenc 2 : 0
44. Knotek 2 : 1
48. Jarůšek 3 : 1
55. Klimenta 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 9. extraligovém kole v přímém souboji o třetí místo Hradec Králové 4:1 a připsali si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Celkově bodovali už pošesté za sebou. Mountfield si nedokázal spravit chuť po nedělní domácí prohře s Plzní 2:6.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočníci Boleslavi Tomáš Urban a David Výborný (vpravo) se radují z gólu proti Hradci.

Článek

Úvodní třetina branku nepřinesla. O poznání blíže k ní měli v této části střelecky mnohem aktivnější domácí. Mladoboleslavští, kteří vyjeli na domácí led po dvou týdnech, nejdříve ztratili obránce Kučného, jenž musel po ataku Červeného na rentgen. V následných minutách si ale i s přispěním dvou přesilovek vypracovali několik velkých šancí. Především opakovaná dorážka Pacovského z bezprostřední blízkosti zvedla diváky ze sedadel. Vrátit je do nich mohl až v samém závěru třetiny Červený, který zakončoval nebezpečný kontr při vlastním oslabení těsně vedle branky.

Co se Bruslařům nepovedlo za celou třetinu, napravili hned po dvanácti vteřinách té druhé. V pokračující přesilovce domácí útok okamžitě vyvinul tlak na bránu a Urban se tentokrát z dorážky nemýlil. Více než dva metry vysoký útočník Bruslařů tak potvrdil, že je v dosavadním průběhu jejich nejproduktivnějším hráčem. A domácí zůstali při chuti. Pabiška se dostal hned dvakrát do nájezdu na Svobodu, napoprvé ho nepřekonal i kvůli hákování, nařízené trestné střílení pak neproměnil.

Jeden z nejproduktivnějších útoků ligy více zaměstnal Ritticha až v početní výhodě, brankář Středočechů si ale opět vylepšil své procento úspěšnosti zásahů, které měl před tímto kolem nejvyšší ze všech. Také v herně vyrovnané druhé třetině platilo, že o něco nebezpečnějším mužstvem bylo to domácí. Přetavit některé nadějné střelecké pozice v pojišťovací gól se ovšem nepodařilo ani Žejdlovi, který po pohotovém přiklepnutí ujížděl na Svobodu sám.

Také úvod závěrečné části patřil domácím, i když si téměř zcela zaplněný stadion tentokrát počkal na radost o něco déle. Na konci 42. minuty se po závaru před hostující brankou puk šťastně odrazil před projíždějícího Lence, jehož gól posvětilo i video. Dvoubrankové vedení ovšem trvalo jen necelé dvě minuty. Hosté využili svou druhou přesilovku v utkání a tečující Knotek snížil.

Myšlenky Východočechů na vyrovnání ale utnul ve 48. minutě po předchozích šancích na obou stranách Jarůšek, který dorazil střelu Pabišky. Ještě veseleji mohlo v domácím táboře být, kdyby Látal využil svůj samostatný únik. Domácí si ale vše vynahradili další využitou přesilovkou a závěr dohrávali za hlasité podpory diváků v exhibičním tempu.

9. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 21. T. Urban (L. Pabiška, Stříteský), 42. Lenc, 48. Jarůšek (Musil), 55. Klimenta (Lenc, Žejdl) - 44. T. Knotek (K. Pilař, Bednář). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:8, navíc A. Svoboda, K. Pilař (oba Hradec Králové) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4089.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Ovčačík, Kučný - Bárta, D. Výborný, M. Látal - Pacovský, T. Urban, Hyka - Klimenta, Žejdl, Lenc - L. Pabiška, Musil, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Červený - Köhler, Ihnacak, Courchaine - Bednář, Dej, Kukumberg - Tvrdík, Troliga, R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata: