Hlavní obsah

Třinec podruhé v sezóně mění trenéra! Oceláře povede i šampión z Nagana

Aktualizováno

Od první trenérské změny uběhl teprve měsíc a hokejový Třinec už podnikl další. Novým koučem úřadujících vicemistrů extraligy se stal Jiří Dopita, přičemž dosavadní hlavní kouč René Mucha u Ocelářů zůstává. Nově složený trenérský tandem bude spolupracovat na rovnocenné úrovni, bez bližší specifikace hlavního kouče a asistenta. Dopita podepsal smlouvu do konce sezóny. Naopak dosavadní asistent Marek Malík se vrací zpět do partnerského klubu Ocelářů Frýdku-Místku do druhé ligy.

Foto: Profimedia.cz

Nový trenér Třince Jiří Dopita

Článek

"Všichni moc dobře víme, že Třinec se nenachází tam, kde by měl být. Potenciál mužstva je obrovský, věřím, že se tým brzy nastartuje k lepším výkonům," řekl Dopita klubovému webu. "Musíme si sednout a důkladně prodiskutovat, co tady nefungovalo, kde byly příčiny, že se mužstvu nedařilo. Hlavním úkolem bude dát mužstvu novou energii," podotkl.

Dopita, olympijský šampión z Nagana a trojnásobný mistr světa, přitom byl od roku 2006 až do včerejška majitelem extraligového klubu HC Olomouc, než svůj podíl převedl společnost OL-Hockey group, jejímž většinovým vlastníkem je další bývalý hokejista Jan Tomajko.

Sedmačtyřicetiletý rodák ze Šumperku v Olomouci působil minulé dvě sezóny i jako asistent trenéra Petra Fialy. Jako hráč se bývalý vynikající útočník podílel v hanáckém klubu v roce 1994 i na zisku dosud jediného mistrovského titulu pro Olomouc.

Mucha s Malíkem se Ocelářů chopili v polovině listopadu poté, co po debaklu 0:7 s Vítkovicemi odstoupili Jiří Kalous s Václavem Varaďou. Třinec se pod novým trenérským tandemem ale dál trápil. Z deseti zápasů pod jejich vedením vyhrál jen třikrát a v tabulce se nachází až na desátém místě o skóre před Pardubicemi. Na poslední Litvínov mají Slezané jen pětibodový náskok.

Třineckou premiéru zažije v úterý proti Zlínu

Premiéru na třinecké střídačce zažije Dopita příští úterý po reprezentační přestávce, kdy Oceláři doma přivítají Zlín. A půjde o mimořádně důležitý souboj, neboť Berani mají v tabulce jen o bod méně.

Na neuspokojivé výkony i výsledky zareagovali Oceláři už dříve přesuny v hráčském kádru. V klubu skončili útočníci Jakub Klepiš s Erikem Hrňou, jako posily přišli forvardi Ján Sýkora s Marcelem Hossou a obránce Tomáš Slovák.

Jde o pátou změnu na trenérském postu v probíhajícím ročníku extraligy. V říjnu nahradil v Pardubicích Miloše Říhu mladšího s Vladimírem Baďoučkem Richard Král s Markem Zadinou. Peter Oremus vystřídal v Karlových Varech Karla Mlejnka, jenž se posunul na pozici asistenta. V listopadu pak přišla výše zmíněná výměna v Třinci. První prosincový den odvolal Hradec Králové Petera Draisaitla, jehož nástupcem jmenoval Vladimíra Kýhose.

Reklama

Související témata: