Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 4:1Chomutov vyhrál doma posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Gregorc 0 : 1
8. Rutta 1 : 1
28. Ölvecký 2 : 1
37. Růžička 3 : 1
41. Pospíšil 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 29. kole extraligy Pardubice 4:1 a po sedmé domácí výhře za sebou se v tabulce posunuli na páté místo. Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě ve vlastním oslabení slovenský útočník Peter Ölvecký, který v dresu Pirátů debutoval po příchodu v reprezentační pauze. Dynamo prohrálo třetí z posledních čtyř zápasů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova zdraví fanoušky.

Článek

V úvodu nejdříve domácí gólman Kopřiva vyřešil ošemetnou situaci úspěšně, přestože Pardubičtí už se chtěli radovat z gólu. Ve třetí minutě už se ale Dynamo dostalo do vedení. Za zády brankáře Pirátů skončilo Gregorcovo nahození od modré čáry.

Odpovědět se snažili Sklenář a Růžička a vyrovnání se dočkal Chomutov v osmé minutě. Vondrka z levé strany z rohu ideálně uvolnil beka Ruttu, který bez problémů překonal přesouvajícího se Kristana. Hosté se pak ubránili při Kautově vyloučení a domácí odolali na přelomu první a druhé části při Ruttově trestu.

Následně se neprosadili domácí v dlouhé početní výhodě včetně 30 vteřin v pěti proti třem. Piráti ale před polovinou utkání získali vedení při přesilovce Pardubic. Sklenář uvolnil Ölveckého, který překonal Kristana kličku do forhendu.

Pak Ölvecký při svém čtyřminutovém pobytu na trestné lavici sledoval i další šanci spoluhráče Červenky. Piráti zvýšili při Kautově vyloučení, když se po Červenkově přihrávce prosadil zblízka Růžička. Před druhou pauzou ještě skončila Červenkova teč na tyči, další možnost nevyužil Tomica a Ölvecký trefil břevno.

Na začátku třetí třetiny neuspěl po Červenkově střele Tomica, ale po 37 vteřinách hry se Piráti opět radovali. Mezi kruhy se dostal k puku Pospíšil a bekhendem prostřelil Kristana. Hosté se snažili marně zkorigovat stav. V 52. minutě při Ruttově trestu trefil Cetkovský tyč. Domácí se ubránili i 11 sekund ve třech proti pěti a Piráti si bez problémů náskok do konce utkání pohlídali.

29. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Rutta (Vondrka, V. Růžička ml.), 28. Ölvecký (Sklenář), 37. V. Růžička ml. (Červenka, Vondrka), 41. Pospíšil (Harant) - 3. Gregorc (Kolář, Kaut). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 7:5, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5167.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hřebejk, Ölvecký, Sklenář - Chlouba, Dušek, Kubinčák. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Pardubice: Kristan - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, M. Šeda - Orsava, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Cetkovský, Poulíček - Kolář, Kaut, Pipek - Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.

Reklama

Související témata: