Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 3:0Pardubice po třech prohrách zabraly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. P. Sýkora 1 : 0
38. Orsava 2 : 0
54. Nahodil 3 : 0
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic zabrali po třech vystoupeních bez bodového zisku, když vyhráli ve 31. kole Tipsport extraligy nad Karlovými Vary 3:0 a v tabulce jim odskočili na rozdíl čtyř bodů. Po bezbrankové první třetině se Dynamo prosadilo dvakrát v prostřední části a výhru pojistil gólem v 54. minutě Lukáš Nahodil. Dva kanadské body za gól a asistenci si připsal útočník Jakub Orsava, brankář Brandon Maxwell vychytal podruhé v sezóně čisté konto.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Pardubic (zleva) Tomáš Rolinek, Patrik Poulíček a Martin Štajnoch se radují z gólu.

Článek

Přímý souboj o 12. pozici začaly aktivněji Pardubice, ale Rapáč ani Poulíček své šance nevyužili. Energii dostaly do hry až střely Bartka po téměř deseti minutách hry, v přesilovce pak zahrozil Svoboda, který přišel do Varů před dvěma týdny právě z Pardubic. Střelecké štěstí neměla ani posila Dynama: Orsava byl dvakrát před poloprázdnou brankou, ale kotouč do sítě nedostal.

Vedení Pardubicím zajistil až na začátku druhé části uzdravený kanonýr Sýkora, který nastoupil s košíkem přes obličej. Ani ten mu však nezabránil v nechytatelné střele při přesilovce. Při další výhodě byl Sýkora v šanci znovu, ale tentokrát se zaskvěl Závorka. Energie se ke slibnější možnosti dostala taktéž v přesilové hře, ovšem Maxwell vychytal jak Marosze, tak i dorážejícího Svobodu.

Orsava se poprvé trefil v pardubickém dresu

Dění na ledě odpovídalo důležitosti utkání. Více než pohledné akce byly k vidění důrazné souboje. Ze zaběhnutého rámce vybočila nenápadná střela Rapáče, která zazvonila na tyč. Ve 38. minutě se Pardubice ujaly dvoubrankového vedení, když Orsava tečoval Nedbalovo nahození a zaznamenal první branku v dresu Dynama.

Karlovarští se začátkem třetí části zvýšili úsilí a snažili se tlačit před Maxwella. Dlouho ale bez větší šance, přestože domácí několikrát v řadě vyhodili jen na zakázané uvolnění. Až ve 49. minutě se odražený puk dostal ke Kůsovi, který však odkrytou část branky netrefil. Definitivní rozhodnutí zápasu padlo v 54. minutě, kdy Orsava krásnou zadovkou vybídl ke skórování Nahodila a ten bezpečně trefil prázdnou branku.

31. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. P. Sýkora (Redenbach, Marcinko), 38. Orsava (Nedbal), 54. Nahodil (Orsava, Rolinek). Rozhodčí: T. Horák, Hradil - Komárek, Skopal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 9116.
Pardubice: Maxwell - Bokroš, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík - Orsava, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Kaut, Poulíček - Kolář, Moučka, Pipek. Trenéři: R. Král a Zadina.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Redlihs, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček, Rodney - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Huna, Bulík, Vachovec - Koblasa, Gorčík, Harkabus. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama