Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 1:3Třinec přerušil sérii tří porážek. Vyhrál na ledě Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Dravecký 0 : 1
31. Polanský 0 : 2
58. Kudroč 1 : 2
60. J. Sýkora 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně prohráli ve 37. extraligovém kole s Třincem 1:3. Oceláři přerušili sérii tří zápasů bez bodového zisku, Západočeši podruhé za sebou nezískali ani bod a připsali si již čtvrtou porážku z posledních pěti domácích zápasů. Po bezbrankové úvodní části Oceláři rozhodli utkání ve svůj prospěch dvěma góly ve druhé třetině.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Marek Růžička z Třince se raduje z gólu během duelu v Plzni..

Článek

Domácí v úvodu nevyužili přesilovou hru a přes ofenzivní snahu se nemohli dlouho prosadit přes pozorně bránící třineckou obranu. Až v osmé minutě přihrál Svoboda před branku Hrňovi, extřinecký forvard ovšem v dobré pozici zamířil vedle. Poté hosté přestáli další oslabení a ve 12. minutě z rychlého brejku zakončeného střelou švihem z levého kruhu pořádně protáhl Machovského Meidl. Indiáni následně zjednodušili hru a tlačili se před Hamerlíka, gólman Ocelářů si však poradil i s bekhendovým pokusem Svobody z bezprostřední blízkosti.

Vstup do prostřední části vyšel lépe hostům a po 47 vteřinách skóroval po kombinaci jejich prvního útoku střelou pod horní tyč nekrytý Dravecký. Domácí znervózněli a iniciativu převzali Oceláři. Přesto mohl ve 29. minutě z dorážky vyrovnat Indrák, nedokázal ovšem přesněji zakončit nad ležícího Hamerlíka. Vzápětí navíc nahozením od třinecké střídačky překvapil Polanský Machovského a zvýšil na 0:2.

Za chvíli Indiáni gólově neodpověděli ani při své čtvrté početní výhodě a naopak po jejím skončení ujeli do brejku Žejdl s Polanským, osamocený Machovský ale stačil střelu kapitána Ocelářů a autora druhé trefy vytlačit na pravou tyč. Před druhou sirénou se ještě zaskvěl také Hamerlík, když v oslabení dokázal lapačkou zastavit ránu Lva z mezikruží.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se museli hosté po dvou trestech za zdržování hry bránit 66 vteřin ve dvojnásobném oslabení, ale nápor Indiánů přečkali. Ve 49. minutě udržel Machovský svůj tým ve hře o body při dorážce bývalého spoluhráče Sýkory a chytil i střelu mezi kruhy nekrytého Meidla.

Indiáni se po změnách ve složení útočných trojic tlačili směrem dopředu, větší šanci si ale nevytvořili ani v již osmé přesilovce. Až necelé tři minuty před sirénou po Kracíkově objetí branky snížil na 1:2 svou premiérovou trefou v plzeňském dresu Kudroč. Více než dvouminutovou power play Indiánů však Oceláři přečkali a navíc ještě Sýkora přidal třetí gól do opuštěné branky.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Kudroč - 21. Dravecký (Žejdl, Irgl), 31. Polanský, 60. J. Sýkora (Tybor). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Belko, Hynek. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 4489.
Plzeň: Machovský - Kudroč, Jeřábek, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Linhart, Roth, M. Doudera (13. Hrabal), Slovák, Klesla - Irgl, Žejdl, Dravecký - J. Sýkora, Kopecký, Tybor - Marek Růžička, Plíhal, Svačina - Jašek, Polanský, R. Meidl. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: