Hlavní obsah

Trest za filmování. Pokutu dostali útočník Litvínova a dva hráči Varů

Praha

Hned tři hráče potrestala disciplinární komise hokejové extraligy za simulování. Pokutu ve výši desetiprocentní základní měsíční odměny obdržel litvínovský útočník Ondřej Jurčík, karlovarský obránce Tomáš Dvořák a jeho spoluhráč, forvard Tomáš Rachůnek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ondřej Jurčík z Litvínova.

Článek

Jurčíkovi byly v nedělním utkání s Hradcem Králové uděleny dvě minuty za nafilmovaný pád po kontaktu s Karlem Plášilem. „Dopustil se nepřirozeného trhnutí rameny a s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo teatrálně upadl na ledovou plochu," vyhodnotil celou situaci předseda disciplinární komise Karel Holý.

Deset procent z měsíčního platu bude strženo i karlovarskému Tomáši Dvořákovi. I on okatě přihrál pád po souboji s třineckým Markem Růžičkou v pátečním střetnutí. „K pádu přitom zjevně nedošlo v přímém důsledku předchozího zákroku, který nebyl takového charakteru, aby ho hráč nemohl ustát," vysvětlil Holý.

Ten stejným trestem pokutoval i dalšího hráče Energie Tomáše Rachůnka. „Poté, co se vymanil ze souboje s protihráčem Davidem Noskem a nemohl získat kotouč, upadl s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích teatrálně na ledovou plochu, přičemž k pádu nedošlo v přímém důsledku předchozího zákroku nebo kontaktu s některým z protihráčů," řekl Holý o momentu z duelu Karlových Varů s Oceláři.

Napomenutí za chování diváků pak dostaly Litvínov se Zlínem. V utkání Chemiků s Libercem byly vhazovány předměty na ledovou plochu. Berani zase byli coby pořádající tým napomenuti za to, že v jejich domácím utkání s Brnem došlo v sektoru fanoušků Komety k zapálení dýmovnice. Holý při vynesení verdiktu přihlédl k faktu, že chování diváků nemělo vliv na zdraví účastníků zápasu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec