Hlavní obsah

Sparta - Zlín 4:3 SNSparta třikrát ztratila vedení, Zlín přesto udolala a má osmou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Forman 1 : 0
17. Čech 1 : 1
20. Eminger 2 : 1
22. Říčka 2 : 2
30. Kudrna 3 : 2
37. Čachotský 3 : 3
65. Forman (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Třikrát přišli o jednobrankový náskok, nakonec ale hokejisté Sparty v dohrávce 41. extraligového kola výhru nad Zlínem přeci jen vydřeli. O jejich triumfu 4:3 po samostatných nájezdech rozhodl svým druhým gólem v utkání Forman. Pražané tak vyhráli už osmý zápas v řadě, stejně dlouhá je i jejich série, v níž dokázali v domácím prostředí s Berany bodovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Miroslav Forman překonává zlínského brankáře Libora Kašíka během samostaných nájezdů.

Článek
Fotogalerie

Poprvé od 20. října se ve sparťanské sestavě objevil uzdravený obránce Jan Piskáček, kvůli viróze ale naopak vypadl nejproduktivnější zadák Pražanů v sezóně Michal Čajkovský. Po úvodní oťukávací desetiminutovce, v níž zahrozil jen hostující Bukarts, jako první udeřili Jandačovi svěřenci. Mikušovo nahození sklepl Kumstát k Formanovi, jenž se vynořil zpoza branky, a Sparta vedla.

Ne však na dlouho. V sedmnácté minutě si Šťastný položil gólmana Pöpperleho, z ostrého úhlu sice střílet nemohl, ale vrátil puk za sebe Čechovi, který zakončoval do odkryté klece. Jenže ještě před první přestávkou vypálil na druhé straně Eminger, dostal se i k dorážce a vrátil sparťanům náskok.

Z druhé třetiny uplynulo pouhých 71 vteřin, když Berani opět srovnali krok. Říčka sice nezakončoval z ideální pozice, kotouč se však otřel o Pöpperleho, jenž se přesouval k druhé tyčce, a skončil v brance.

Zatímco Kašík Zlíňany jistými zákroky držel, neboť domácí hrozili častěji, o Pöpperlem se totéž říct nedalo. V polovině utkání vyrobil při rozehrávce za brankou obří hrubku a pak musel děkovat spoluhráčům, že střelu Vlacha zastavili v brankovišti vlastními těly. Z protiútoku naopak udeřilo na druhé straně, Pechův pas usměrnil mezi Kašíkovy betony Kudrna.

V prodloužení Sparta pohrdla dvojnásobnou přesilovkou

Ovšem Zlín opět ukázal obrovské odhodlání a i potřetí dokázal jednobrankový náskok soupeře smazat. Nahození Urbance vyrazil Pöpperle nejistě jen před sebe a Čachotský nadvakrát dostal puk do branky. A po pěti minutách třetí periody mohli Ševci premiérově vést, pokus Říčky v oslabení ale sparťanský brankář i s přispěním štěstí vyrazil na tyčku.

V 50. minutě pomohla po dělovce Švrčka branková konstrukce i Zlínu. Dvě minuty před koncem základní hrací doby oslabil faulující Mikuš domácí tým, ten se ale ubránil a šlo se do prodloužení. V něm putoval na trestnou lavici za nedovolené bránění Kotvan a Sparta hrála přesilovku čtyři na tři. A po faulu Žižky následně i pět na tři, neboť do dvou hráčů v poli rozhodčí zcela logicky Zlín poslat nemohli, a tak naopak přibyl na ledě hráč domácím.

Přibyl se sice po úspěšné dorážce radoval z vítězné trefy, ale předčasně, neboť sudí chvilku předtím zapískali a hru přerušili. Berani nakonec dlouhé oslabení přečkali a rozhodnout musely až samostatné nájezdy. V nich zlínští Holík s Bukartsem nesupěli, zatímco Forman s Netíkem nechybovali, a tak Sparta vydřela druhý bod.

Dohrávka 41. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Forman (Kumstát, J. Mikuš), 20. Eminger (Forman, J. Hlinka), 30. A. Kudrna (Pech, Dragoun), rozhodující sam. nájezd Forman - 17. F. Čech (D. Šťastný, Čachotský), 22. Říčka (Maruna), 37. Čachotský (Urbanec). Rozhodčí: Hradil, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 7520.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Piskáček, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Netík, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, J. Hlinka, Kumstát - A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: