Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 3:2 SNTřinec po nájezdech porazil Pardubice a vyhrál potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Nosek 1 : 0
29. Polanský 2 : 0
40. Nahodil 2 : 1
49. Nahodil 2 : 2
65. Irgl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 43. kole extraligy Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech, které dvěma precizně provedenými pokusy rozhodl Zbyněk Irgl. Domácí měli k vítězství nakročeno už v řádném čase, jenže neudrželi vedení 2:0, o nějž je dvěma góly připravil Lukáš Nahodil. Vicemistr zaznamenal třetí výhru v řadě a opět se o něco přiblížil účasti ve vyřazovacích bojích.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

Hlídání středního pásma a sázka na jistotu udělaly z první části poněkud svázané představení. Třinec ji bez pěti marodů sice vyhrál na střely 11:3, ale gólové ambice měl v osmé minutě pouze Ruferův pokus bez přípravy, který Maxwell vykopnul betonem.

Bylo evidentní, že hru rozproudí jedině gól. Krátce po začátku druhé třetiny ho utěšeným příklepem z dálky mohl vsítit hostující Sýkora, ale jeho dělovku za zaskočeným Hrubcem zastavila tyčka.

Do vývoje pak zásadně promluvila dvě slepená vyloučení pardubických Marcinka a Berana - Třinec je stoprocentně potrestal. Dvojnásobnou přesilovku nejprve v 28. minutě bombou po ledě zužitkoval Nosek, aby o 52 sekund později Adamský při hře pět na čtyři zachytil Čáslavův pokus o vyhození a křížným pasem naservíroval druhý zásah pro Polanského.

Domácí pak možná příliš brzy začali myslet na obranu a Pardubice získaly navrch. Sýkora se prodral v 31. minutě tváří v tvář Hrubcovi, který ale s námahou jeho pokus zneškodnil. Dynamo však stihlo důležitý kontaktní gól ještě před koncem druhého dějství: Moňa nalezl před brankou neobsazeného Nahodila, který 23 sekund před sirénou pokořil Hrubce. Třinecký gólman na domácím ledě po kapituloval po dvou partiích s nulou a 183 minutách.

Brankou nadopovaní hosté v závěru ještě přidali v bruslení a vyrovnání bylo otázkou času. Zařídil ho ve 49. minutě opět Nahodil, který si v početní převaze našel místo mezi kruhy a bez přípravy se pak přesně opřel do přihrávky Redenbacha.

Dokonalý obrat měl na hokejce dvě minuty před koncem extřinecký Orsava, který v oslabení vypíchl puk, ale sólo na Hrubce ani nadvakrát neproměnil. Klíčovou postavou nájezdů se stal Irgl; Maxwella si vychutnal v obou penaltách a postaral se tak o prémiový druhý bod pro Oceláře.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Nosek (Irgl), 29. Polanský (Adamský), rozhodující sam. nájezd Irgl - 40. Nahodil (Moňa), 49. Nahodil (Redenbach, Štajnoch). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8, navíc Marek Růžička (Třinec) 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 5058.
Třinec: Hrubec - Nosek, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík - Irgl, Kopecký, Dravecký - Svačina, Žejdl, Marek Růžička - Rákos, Plíhal, Rufer - Tybor, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.
Pardubice: Maxwell - Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, M. Šeda, Bokroš, od 21. navíc Ščotka - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, M. Beran - Poulíček, Kaut, Voženílek. Trenéři: Draisaitl a R. Král.

Reklama

Související témata: