Hlavní obsah

Hradec venku ztratil jiskru, už měsíc tam nevyhrál

Prohráli na cizím ledě už popáté za sebou, a tak si hradečtí hokejisté stále nemohou být jistí, že budou mít z elitní šestky zaručenou přímou cesty do čtvrtfinále extraligového play off. Černá série Mountfieldu se rozjela 26. ledna, od té doby z kluzišť soupeřů nepřivezl ani bod a prohře ve Zlíně (1:4) se už natáhla na pět nezdarů v řadě při celkovém bídném skóre 4:20.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí útočníci (zleva) Antonín Honejsek, Brian Ihnacak a Rudolf Červený se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

„Těch nezdarů na cizím ledě už začíná být moc. Pořád si říkáme, že i tam už musíme něco urvat, jenže k tomu musíme zahodit ega a už teď myslet a hrát jako v play off," tvrdil do televizní kamery útočník Rastislav Dej. „Do zápasu jsme vstoupili dobře. Nehráli jsme špatně ani ve druhé třetině, měli jsme šance, ale bohužel jsme nestříleli. Chybí tlak do branky a Zlín nám ukázal, jak to má vypadat," mínil trenér Vladimír Kýhos.

Ve Zlíně se Hradec neradoval z vítězství dlouhých třiadvacet měsíců. „Já si nemyslím, že by tam bylo nějaké prokletí konkrétního stadiónu, body se dají vozit odevšad. První třetina byla ještě dobrá, hráli jsme aktivněji, jenže pak se to zlomilo," litoval útočník hostů Bedřich Köhler při návratu na led, kde strávil sedm sezón.

Rozhodující bylo, že ze sedmi střel ve druhém dějství Hradec inkasoval tři góly. „Zlín hrál jednoduše a účelně, volil okamžité zakončení a my se měli snažit o totéž. Jenže nebyl tam z naší strany ten správný důraz," krčil Dej rameny. „Prohrávat o tři góly ve Zlíně, to už je skoro beznadějné, protože domácí hrají velmi dobře organizovaně," připustil Kýhos.

Hradec je zatím stále čtvrtý, čímž se drží plánu vstoupit do play off před svými fanoušky, ale už se musí trochu s obavou koukat v tabulce pod sebe, protože pronásledovatelé začínají dýchat na záda. „Musíme držet hlavu nahoře, v neděli hrajeme doma s Chomutovem a v úterý ve Varech a proti těmto mužstvům to chce už plný bodový zisk, ať máme klid před derby," tvrdil Dej.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice