Hlavní obsah

Švédské kluby lákají z Kladna Pateru, Ševce i Kallu

PRAHA

Hokejisté extraligového Kladna mohou přijít o tři své největší hvězdy. Zatímco středočeský klub bojuje z posledních sil o účast v play-off, okolo Pavla Patery, Martina Ševce a Jaroslava Kally krouží se svými nabídkami kluby nejvyšší švédské soutěže. Zatímco Ševc s Paterou by mohli odejít do Färjestadu, střelce Kallu by rádi viděli v Leksandu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

O Pavla Pateru (vlevo) se zajímá švédský Färjestad.

Článek

Zájem o Pateru a Ševce potvrdil jejich hráčský zástupce Aleš Volek. "Registruji několik nabídek, kluby se průběžně dotazují. Mohu potvrdit, že o Pateru a Ševce stojí především švédský Färjestad," řekl Volek internetovému serveru hokej.cz.

Zatímco o tyto hráče se zajímá jeden z aspirantů na titul, Kalla by mohl pomáhat Leksandu v barážovém boji o udržení v soutěži. Podle informací ČTK je Kallův odchod velmi reálný a obě strany jsou již prakticky dohodnuty. Samotnému hráči se přitom z Kladna zřejmě moc nechce. "Sám osobně bych teď nikam jít nechtěl," citovaly v úterý Kallu oficiální internetové stránky kladenského klubu.

Uvidí se v pátek

Jasněji o osudu kladenských hokejistů, o něž je zájem, by mělo být po pátečním extraligovém kole. Rabat je devět kol před koncem základní části dvanáctý s odstupem devíti bodů od postupové pozice pro play-off, k zachování reálné šance musí vyhrát v Třinci. Teprve až Rabat ztratí reálnou šanci na postup, připadá v úvahu uvolnění některých hráčů.

"Pokud neuspějeme, tak bychom jistě o nabídkách uvažovali," řekl prezident kladenského klubu Jaromír Jágr. "Pořád chceme bojovat a živit naději na play-off, na tom se nic nemění. A proto nebudeme teď mužstvo oslabovat, i když někteří hráči mají konkrétní a zajímavé nabídky," potvrdil rozhodnutí vedení klubu generální manažer Otakar Černý.

Kromě výše jmenovaných dostal údajně zahraniční nabídku i útočník Vítězslav Bílek. Jediným hráčem, kterého Kladno zatím pustilo do zahraničí, je útočník Ivan Huml, jenž o víkendu odešel do finského TPS Turku.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice