Hlavní obsah

Boleslav opět zvládla nájezdy a semifinále má na dosah! Olomouc odvrátila vyřazení

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Olomouce si ve čtvrtfinálové sérii play off proti Plzni připsali první vítězství a úvodní postupový mečbol Západočechů tak dokázali odvrátit. Indiáni vedou 3:1 na zápasy, druhý pokus na ukončení série budou mít v úterý. To samé platí i o Mladé Boleslavi, která stejně jako v pátek zvládla proti Hradci Králové samostatné nájezdy, dnes po nich zvítězila 5:4 a jediný bod ji tak dělí od historického postupu do semifinále!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Klepiš z Boleslavi překonává hradeckého gólmana Ondřeje Kacetla a střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech.

Článek
Fotogalerie

Olomouc se musela rychle oklepat z pátečního debaklu 1:8, zvládla to ale na výbornou. Hlavně gólman Konrád, který třetí utkání po třetí obdržené brance na začátku druhé třetiny nedochytal, byl dnes jako v celé sezóně velkou oporou Hanáků.

Domácí šli do vedení v 15. minutě po přesné střele Holce do horního růžku Machovského branky. Olomouc i nadále zůstávala aktivnější a jednobrankový náskok si dlouho udržovala. Jenže v 55. minutě vyrovnal dorážející Lev a zdálo se, že utkání půjde do prodloužení. Za dalších 49 vteřin ale vrátil Hanákům vedení Pekr, které již nepustili.

Plzeň tak vede v sérii 3:1 na zápasy. Druhý pokus na postup mezi nejlepší čtyřku bude mít v úterý, kdy navíc nastoupí v domácím prostředí.

Hokejová Tipsport extraliga, čtvrtfinále play off - 4. zápasy
Olomouc - Plzeň 2:1
Branky: 15. Holec, 56. Pekr - 55. Lev.
Mladá Boleslav - Hradec Králové 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 1. Klimenta, 9. Lenc, 22. Urban, 54. Pacovský, rozh. nájezd Klepiš - 25. Červený, 35. J. Kudrna, 39. Bednář, 55. Frühauf.

Mladá Boleslav stejně jako o den dříve udolala Hradec Králové až po samostatných nájezdech (dnes 5:4). V nich jako jediný uspěl Jakub Klepiš a přiblížil tak Bruslařský klub k historickému postupu do semifinále.

Hrdinou utkání však byl jiný hráč Středočechů - Tomáš Urban. Vytáhlý útočník v prvním zápase pomstil faul na kapitána Davida Výborného, kterým hradecký Köhler ukončil kapitánovi Boleslavi sezónu i kariéru. Urban kvůli disciplinárnímu trestu musel vynechat předcházející dva duely, dnes se ale vrátil ve velkém stylu.

Když v úvodních 22 minutách první dva góly připravil a třetí sám vstřelil, vypadalo to, že Hradec už je odepsaný. Jenže Východočeši tříbrankové manko smazali a dokázali odpovědět i na čtvrtou trefu domácích, kterou Pacovskému připravil kdo jiný než Urban. Utkání nenašlo vítěze ani po dvacetiminutovém prodloužení, až v nájezdech rozjásal vyprodanou mladoboleslavskou halu Klepiš.

Pátý duel se odehraje v úterý v Hradci Králové.

Reklama