Hlavní obsah

Vůjtek mladší se popáté v kariéře vrací do Vítkovic

OSTRAVA

Hokejový útočník Vladimír Vůjtek dohraje letošní sezónu ve Vítkovicích. Třiatřicetiletý odchovanec se do ostravského klubu vrací popáté v kariéře. Tentokrát z angažmá ve švýcarském Curychu, do nějž přestoupil před nedávnem z druholigového Morges.

Foto: PRÁVO

Vladimír Vůjtek mladší.

Článek

Transakce bude v nejbližších hodinách dotažena podpisem smlouvy do konce letošního ligového ročníku. "Zatím jsme domluveni do konce sezóny s tím, že spolupráce může být po sezóně prodloužena," řekl dnes ČTK generální manažer klubu Aleš Pavlík.

Tvůrčí schopnosti technického hráče přijdou Vítkovicím v současné době mimořádně vhod. Z mužstva totiž na delší dobu vypadli dlouhodobě zranění útočníci Jiří Burger, Lukáš Krenželok a Roman Šimíček. "I to byl důvod, proč jsem se rozhodl pro návrat domů. Když jsem se dozvěděl o problémech v kádru, rychle jsme se s prezidentem Františkem Černíkem domluvili," řekl Vůjtek ČTK.

Hämeenlinnu nakonec odmítl

Přitom si mohl pobyt v cizině prodloužit. Do svých řad se ho znovu snažila získat finská Hämeenlinna, kde bývalý český reprezentant prožil jedno z nejlepších hokejových období své kariéry. "Nabídka byla skutečně velmi zajímavá, ale srdce mě táhne domů a zpátky do Vítkovic. Už se moc těším," vysvětlil Vůjtek, který znovu stane pod taktovkou svého otce Vladimíra staršího, jenž Vítkovice trénuje.

Výčet klubů, které Vůjtek vystřídal, se blíží dvěma desítkám. Nejvyšší soutěž hrál v Evropě za Vítkovice, Spartu, Hämeenlinnu, Pori, Curych a Čerepovec s Voskresenskem. Dlouho působil i v zámoří a v dresu Montrealu, Edmontonu, Tampy Bay, Atlanty a Pittsburghu okusil NHL.

Reklama

Související témata: