Hlavní obsah

Zápasy jako přes kopírák. V závěru naštěstí máme víc sil, říká liberecký trenér Pešán

Chomutov

Stejně jistě jako základní části procházejí hokejisté Liberce zatím i extraligovým play off. Po vítězství 3:1 na chomutovském ledě vedou sérii už 3:0 a dělí je poslední krok od postupu do semifinále. Když udrží herní trend, slavit mohou už v pondělí večer.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Liberecký Michal Birner (vlevo) v potyčce s chomutovským Adamem Jánošíkem.

Článek

Základem úspěchů Tygrů zůstává precizní defenzivní hra, spoustu střel dokáží zblokovat a ani potřetí tak Lašák neinkasoval víc než jednou. „Janko chytá skvěle, parádními zásahy nám každé utkání dává zezadu jistotu," chválil slovenského gólmana autor vítězného gólu Michal Řepík. „Vyšlo tam dobré překřížení, najel jsem do ideální střelecké pozice. Bylo to i tím, že soupeř už nedokázal tak účinně bourat naše útoky," naznačil autor už tří branek v sérii.

Liberec znovu úspěšně otáčel skóre. „Chomutov se ale prezentuje jako hodně urputný soupeř, dokáže hrát na hraně svých možností a zápasy s ním jsou jako přes kopírák. Dlouho vyrovnaná bitva, naštěstí v závěru máme více sil, čímž to urveme na svou stranu," přemýšlel liberecký trenér Filip Pešán „Byla to s Piráty na jejich ledě ještě těžší dřina než u nás, o to důležitější je, že jsme to proti nim o potřetí uválčili," ulevil si Řepík.

Chomutov v úvodu udeřil dokonce v oslabení. Puk se od mantinelu odrazil trochu náhodně k útočníkovi Vladimíru Růžičkovi. „Bylo to i štěstí, ale hodně nás ten gól nakopnul. Štípali jsme pak favorita dlouho a jen škoda, že jsme nevydrželi až do konce," tvrdil syn chomutovského kouče.

Liberec se prosadil teprve z dvojité přesilovky, která na straně domácích vyvolala hodně zloby. „V den zápasu se nemohu bavit o rozhodčích, takže to nechám celé bez komentáře," říkal naštvaně trenér Vladimír Růžička starší. Zjevně nemohl zkousnout trest ve hře, který vyfasoval ruský obránce domácích Pereťagin za vyšlápnutí na Jaroslava Vlacha. „Pamatuji si jen ránu, odnesl jsem to pár stehy v obličeji. S tím ale musím v play off počítat, takové oběti se přinášejí," líčil liberecký útočník.

Od toho okamžiku hosté ukazovali útočnou sílu, jasně přestříleli Chomutov a nakonec je ani nemuselo mrzet, že v 57. minutě Bulíř nedal trestné střílení. Pirátům navíc vůbec nevyšla power play, šest vteřin před koncem trefil jejich prázdnou branku Vampola a stanovil konečnou podobu výsledku.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice