Hlavní obsah

Hokejový brankář Růžička se vrací do Pardubic

Hokejový brankář Martin Růžička se vrací do mateřských Pardubic, s kterými v letech 2010 a 2012 získal mistrovský titul. Devětadvacetiletý Růžička odešel z východočeského klubu v listopadu 2013 na hostování do Chomutova a poslední dva ročníky strávil v Mladé Boleslavi. V Dynamu vytvoří dvojici s americkým gólmanem Brandonem Maxwellem.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Martin Růžička v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

"Martin Růžička je brankář v produktivním věku, cítil jsem z něj při vzájemných rozhovorech velikou touhu vrátit se do Pardubic. Pokud chceme v sezóně uspět, musíme do ní jít s kvalitní gólmanskou dvojicí. Tandem Brandon Maxwell - Martin Růžička tyto požadavky podle názoru mého i hlavního trenéra Petera Draisaitla splňuje," uvedl v tiskové zprávě generální generální manažer Pardubic Pavel Rohlík.

Růžička v uplynulé sezóně po zranění odchytal za Mladou Boleslav jen devět zápasů s průměrem 2,55 obdržené branky, s úspěšností zákroků 91,89 procenta a jednou udržel čisté konto. Ve třech duelech nastoupil i za prvoligové Benátky.

"Zájem mateřského klubu, kde jsem vyrostl, mě velmi potěšil. Jsem rád, že se mohu vrátit do Pardubic. Z celé organizace cítím veliké odhodlání do příští sezóny a vážím si, že u toho mohu být," řekl Růžička. V uplynulé sezóně tvořil z Maxwellem dvojici nejdřív Slovinec Robert Kristan a v polovině ledna výměnou za něj přišel z Chomutova Miroslav Kopřiva.

V extralize má Růžička na kontě celkem 265 duelů s průměrem 2,66 branky na utkání, úspěšností 91,30 procenta a vychytal 16 čistých kont. Při titulu v roce 2010 byl dvojkou Dominika Haška a o dva roky později se podílel na zlatu jako jednička.

Reklama

Související témata: