Hlavní obsah

V Liberci je všechno super, libuje si hokejový brankář Will

Liberec

Na soupisce libereckých hokejistů se po mistrovské sezóně Bílých Tygrů v extralize objevilo několik nových jmen. Jedním z nich je i brankář Roman Will, který naposledy působil v zámoří. „Těším se na nové spoluhráče ve skvěle fungujícím hokejovém klubu,“ netajil Will v rozhovoru pro Sport.cz spokojenost s příchodem do kádru úřadujícího šampióna.

Foto: BKBoleslav.cz

Brankář Roman Will bude chytat za Liberec.

Článek

Před svým odchodem do Ameriky jste působil v Mladé Boleslavi. Uvažoval jste o návratu do tamního klubu?

Co se týče nynějšího angažmá, tak všechno řešil můj agent. Ozval se mu Liberec, a když mi to agent řekl, volal mi i liberecký trenér a sportovní manažer Filip Pešán. Byl jsem moc rád. Vážím si nabídky být tady. Už předtím jsem věděl, že Liberec je top hokejová organizace a nebojím se říci jedna z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší v Česku. Poznávám zázemí pro hokej, co máme k dispozici. Kustodi, maséři, všichni okolo mužstva jsou super.

Jaké je tedy vaše brankářské léto?

Už počátkem června jsme byli na ledě, abychom si jej osahali, což je ideální. Aby to nebyl takový skok, kdybychom šli poprvé na ledovou plochu až ve druhé polovině července. Trénuji s týmem i individuálně s trenérem brankářů Martinem Láskou. Těším se na partu kluků i na to, že snad vytvoříme se zkušeným Jánko Lašákem výbornou brankářskou dvojici a pomůžeme vyhrávat zápasy.

Máte za sebou dva roky v zámoří. Byl jste v Americe v kontaktu s dalšími českými hokejisty?

Je tam dost kluků z Česka. Třeba s explzeňským brankářem Markem Mazancem, s nímž jsem byl v dorostu Plzně, jsme hráli proti sobě. Dlouho se znám i s dalším gólmanem Petrem Mrázkem. S obráncem Vojtou Mozíkem jsem byl v boleslavské juniorce. Je pokaždé příjemné, když se se tam navzájem potkají čeští hráči.

Jsou pro vás dosavadní zkušenosti přínosem?

Doufám, že ano. A věřím, že to, co jsem se naučil v zámoří, ukážu v Liberci a bude to ku prospěchu mužstva.

Láká vás perspektivně i reprezentační dres?

I proto jsme se s agentem rozhodli pro návrat, abych byl více na očích. A abych měl případně i šanci probojovat se tuzemskou cestou do okruhu adeptů národního týmu.

Reklama

Související témata: