Hlavní obsah

Chomutovský klub chce na podporu hokeje od města méně peněz

Vedení hokejistů Chomutova snížilo požadavek na finanční podporu od radnice, kterým funkcionáři podmiňovali setrvání extraligy v severočeském městě. Původně chtěli, aby město podpořilo klub částkou 33 miliónů korun, kterou chtěli použít i na provoz seniorského A-týmu Pirátů. Nyní svůj požadavek snížili na 12,5 miliónu korun, které chtějí využít pouze na mládež.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chomutova Vladimír Růžička.

Článek

"Naslouchali jsme argumentům, které během měsíční diskuse zazněly. Nejen během minulého jednání zastupitelstva, ale především v průběhu jednotlivých schůzek s představiteli politických stran," uvedl statutární ředitel klubu a zástupce majoritního akcionáře Jaroslav Veverka mladší v tiskové zprávě.

Chomutovští zastupitelé budou o podpoře hokeje jednat v pondělí. Piráti budou požadovat částku 12,5 milionu korun, kterou chtějí použít výhradně na činnost Akademie Českého svazu ledního hokeje. Město doposud dávalo peníze na mládežnický sport, který letos dostane 7,5 miliónu korun.

"Dále jsme vyslyšeli požadavek, abychom momentálně žádali podporu pouze na tento kalendářní rok. A otevřeli diskusi nad skutečnou systémovou podporou v následujících letech, která si žádá delší politickou i odbornou diskusi. Zejména nad sestavováním rozpočtu města v dalších letech," řekl Veverka.

Zástupci Pirátů v minulých týdnech jednali o možnosti přesunout extraligový tým do Kladna, případně začít s Rytíři úzce spolupracovat. Majitel klubu Jaroslav Veverka starší se osobně sešel i s majitelem Kladna Jaromírem Jágrem.

"Pokusili jsme se učinit maximum možných kroků, které by vedly k dohodě. I přesto, že jsme nenalezli shodu na financování seniorského hokeje, dostal pan primátor džentlmenské slovo na to, že při zvýšené podpoře mládežnického hokeje a jednání o systémové podpoře v dalších letech zůstane seniorská extraliga v Chomutově," dodal Veverka.

Reklama

Související témata: