Hlavní obsah

Mistrovské Pardubice mají v boji o play off nejhorší pozici

Hokejisté mistrovských Pardubic mají čtyři kola před koncem základní části extraligy nejhorší výchozí pozici v boji o play off. Na devátém místě ztrácí Moeller na osmý Třinec tři body, ale reálně je jejich manko na postup do vyřazovací části čtyřbodové. S Oceláři totiž mají Východočeši horší bilanci ze vzájemných zápasů.

Článek

Pardubice tak musejí k udržení šance na obhajobu titulu maximálně bodovat a spoléhat na ztráty konkurentů usilujících o osmičku.

Postup do play off si už s předstihem zajistily vedoucí Slavia, druhý Liberec i třetí Zlín. Čtvrtým Vítkovicím stačí k pojistce málo, protože na Pardubice mají devítibodový náskok a navíc v úterý přivítají doma již jistého účastníka baráže ze Vsetína.

Pardubice navíc nemají vůbec snadný los. V úterý se sice představí v Plzni, která už hraje prakticky jen o čest, ale v sobotu je čeká souboj s konkurentem o play off ze Znojma. Na Orly ztrácí Moeller v současné době šest bodů. Potom zavítá obhájce titulu na led Slavie a dlouhodobou část zakončí doma proti třetímu Zlínu. Východočeši mají vedle Třince horší bilanci ze vzájemných zápasů i s Českými Budějovicemi, na něž ztrácejí pět bodů. Lépe jsou na tom se Spartou a zatím se Znojmem.

Postoupír Pardubice do play-off?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Třinec hraje na Slavii, přivítá Zlín, potom zajíždí do Karlových Varů a končí doma s Vítkovicemi. Má lepší bilanci ve vzájemných kláních nejen s Pardubicemi, ale i se Spartou, hůře je na tom s Českými Budějovicemi a Znojmem.

Sparta jde do závěrečných čtyř kol se čtyřbodovým náskokem na Pardubice, s nimiž má horší bilanci stejně jako s Třincem a Znojmem. Lépe na tom bude při rovnosti bodů s Českými Budějovicemi. Svěřenci Františka Výborného se pokusí nastřádat další body ve Zlíně, doma s Plzní, na ledě Vítkovic a doma v derby se Slavií.

České Budějovice jdou do finiše s pětibodovým náskokem na Pardubice a pojistit se ho budou snažit doma s Litvínovem, v Liberci, na vlastním ledě s posledním Vsetínem a ve Znojmě. V posledním utkání jim může jít i o vzájemný zápas. Zatím mají bilanci s Orly horší. Znojmo předtím přivítá Kladno, zavítá do Pardubic a do Plzně.

Slavia vládne tabulce

Extraligové tabulce sice vládne díky lepšímu skóre Slavia, ale přesto k vítězství v základní části musí spoléhat na zaváhání Liberce, který má boj o výhodu domácího prostředí až do případného finále ve svých rukou. Bílí Tygři totiž mají lepší bilanci ve vzájemných zápasech, Slavia tudíž k prvenství musí získat o bod více než Severočeši. I los hovoří pro svěřence Josefa Palečka, protože má jediného soupeře, který bojuje o důležité body pro play off.

Navíc České Budějovice přivítá Liberec doma, kde ještě v letošním ročníku ani jednou neprohrál. Bílí Tygři zavítají v úterý do Karlových Varů, kterým naděje na play off před pauzu zhasla, po Budějovicích hostí Litvínov, jemuž se šance na vyřazovací boje rozplynula již dříve. Na závěr se představí Liberec na ledě posledního Vsetína.

Slavia začne po přestávce s Třincem, který nutně potřebuje body pro udržení pozice v osmičce. Pak se tým Vladimíra Růžičky sice představí v Litvínově, ale potom přivítá Pardubice a soutěž uzavře v pražském derby na Spartě.

Rozpis kandidátů na účast v play off:
Znojmo - Kladno (doma), Pardubice (venku), Plzeň (venku), České Budějovice (doma);
České Budějovice - Litvínov (doma), Liberec (venku), Vsetín (doma), Znojmo (venku);
Sparta Praha - Zlín (venku), Plzeň (doma), Vítkovice (venku), Slavia (doma);
Třinec - Slavia (venku), Zlín (doma), Karlovy Vary (venku), Vítkovice (doma);
Pardubice - Plzeň (venku), Znojmo (doma), Slavia (venku), Zlín (doma).
Rozpis kandidátů na vítězství v základní části:
Slavia Praha - Třinec (doma), Litvínov (venku), Pardubice (doma), Sparta (venku);
Liberec: Karlovy Vary (venku), České Budějovice (doma), Litvínov (doma), Vsetín (venku).
Tabulka na 5. - 9. místě:
5. Znojmo482019315103:10174
6. Č. Budějovice4818312114107:10773
7. Sparta Praha481952319142:12572
8. Třinec482115120122:12971
9. Pardubice482014221120:12368
Tabulka na 1. - 2. místě:
1. Slavia Praha483006111154:9897
2. Liberec482915310141:8697

Reklama

Související témata: