Hlavní obsah

Ještě žijeme, oddechl si gólman Pardubic Lašák

PRAHA

Zbývalo 54 sekund do konce zápasu hokejové extraligy mezi Slavií a Pardubicemi, když se k trestnému střílení chystal slávistický forvard Tomáš Vlasák. "Věděl jsem, že je to buď-anebo," popisoval své pocity pardubický gólman Ján Lašák. Pokud by svůj souboj se slávistickým střelcem prohrál, ve čtvrtek by si zachytal poslední extraligový zápas sezóny.

Článek

Vlasákův blafák ale slovenský brankář vystihl. "Mám takové vypjaté situace rád, věřil jsem si. Radši jsem dopředu ani nepřemýšlel, co udělá," vykládal Lašák, který tak udržel svůj tým v naději. "Žijeme," byla jeho první slova, když po zápase přišel mezi novináře.

Jenže Pardubice zvládly jen jednu bitvu, válka o play-off vyvrcholí ve čtvrtek. Východočeši mají dvě cesty, jak proniknout do osmičky, ale obě jsou podmíněné jediným: čtvrtečním vítězstvím nad Zlínem.

Pokud se jim to zdaří, budou již jen trnout a fandit. "Nedivte se, pokud si na sebe vezmu slávistický dres," usmál se Lašák. Právě včerejší pardubický rival mu totiž může pomoci k prodloužení sezóny. Když v pražském derby zvítězí Slavie, Pardubice a Sparta budou mít stejný počet bodů, což pošle díky lepším vzájemným zápasům do play-off mistra.

Druhý zápas, k němuž budou Pardubičtí nedočkavě vzhlížet, je Třinec-Vítkovice. Lašák a spol. budou doufat, že Oceláři nezískají ani bod.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články