Hlavní obsah

Procházka: Dík patří i skvělým divákům

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v 51. kole extraligy Litvínov a v letošní sezóně tak ve své nové hale nenašli přemožitele. Kapitán Bílých Tygrů Stanislav Procházka k unikátní sérii říká: "Nikdo z nás si už kvůli divákům nedovolí při hře něco vypustit. Bez přehánění se stali naším šestým hráčem."

Foto: www.hcbilitygri.cz

Slavící hokejisté Liberce

Článek

Liberečtí hokejisté získali ze šestadvaceti domácích zápasů v základní části extraligy 73 ze 78 možných bodů po třiadvaceti výhrách v normální hrací době, jedné v prodloužení a dvou remízách. V čem vidíte příčiny této unikátní bilance?

Je to samozřejmě krásné. Chtěl bych poděkovat celému mužstvu za předvedenou práci. Až na chvilkové výpadky v některých fázích jsme měli vývoj všech utkání pod kontrolou. Dokážeme hrát tvrdý a účinný hokej a nenecháme se strhnout nadšeným obecenstvem k přehnané ofenzivě. Trpělivě jsme vyčkávali na svojí příležitost.

Co na adresu diváků?

V Liberci jsou zatím úžasní. I jim patří velké uznání. Nikdo z nás si už kvůli nim nedovolí při hře něco vypustit. Bez přehánění se stali naším šestým hráčem.

Když jste v průběhu sezóny přebíral kapitánskou funkci od Václava Nováka, mířícího do ruského Omsku, napadlo vás, že tým bude takhle úspěšný?

I pro mě je to lehké překvapení, ale hlavní zodpovědnost ležela na týmovém pojetí. V kabině probíráme všechno společně. Domácí neporazitelnost není už jen věcí náhody.

K uhájení vedoucí pozice po 52 kolech vám stačí uhrát ve čtvrtek ve Vsetíně bod. Je to velká motivace?

Určitě. Po olympijské přestávce jsme si dali za cíl vytěžit maximum. Z posledních dvou kol jsme v dostizích se Slavií získali o pět bodů více, než Pražané. A teď to máme ve svých rukou.

Pomýšlíte už na boje v play-off?

Musíme se vyvarovat hlavně zbytečných faulů, protože přesilovky často rozhodují o osudech zápasů. A jestli jsme favority? Ve vyřazovací části se začíná prakticky od nuly. Každé mužstvo z osmičky má šanci na titul a nikdo nejde do finiše sezóny s poraženeckou náladou.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec