Hlavní obsah

Vítkovickému týmu to šlape i bez obou Vůjtků

Igor BruzlPrávo

Na střídačce hokejistů Vítkovic chyběl v minulých zápasech na Kladně a se Spartou kouč Vladimír Vůjtek starší, v sestavě pak i jeho syn. Ostravany to ale nerozhodilo a po dvou vítězstvích mohou stále myslet i na třetí příčku po základní části extraligy. Zatímco útočník Vladimír Vůjtek mladší zůstává na marodce kvůli potížím se zády a není jasné, kdy se vrátí na led, jeho otec by už při prvním zápase play-off měl stát po boku asistenta Miloše Holaně.

Foto: PRÁVO

Trenér Vladimír Vůjtek

Článek

"Nerad bych své zdravotní problémy specifikoval, ale lékaři už odhalili příčinu potíží. Mám naordinován klid, zabraly mi léky a je mi každý den lépe. Rozhodně mě nepostihla mozková příhoda, jak jsem se dočetl, to je absolutní nesmysl," poznamenal Vůjtek starší.

Zatímco na Kladně jeho svěřence vedl k výhře, zajišťující postup do play-off, Holaň zcela sám, při nedělním duelu se Spartou seděl hlavní kouč Vítkovic ve V. I. P. lóži a v přestávkách s asistentem komunikovali prostřednictvím mobilu. "Vůbec jsem mu radit nemusel, Miloš měl koučink plně ve svých rukou. Zvládá to na jedničku, stejný model ještě předvedeme v praxi i ve čtvrtek v Třinci. Ve čtvrtfinále ale už zase budeme na střídačce společně," řekl hlavní trenér.

Vítkovice před zápasem v Třinci mají jistou účast v elitní čtyřce, jenže pošilhávají i po třetí příčce. Zlín je jen o dva body před nimi a míří do Pardubic, Ostravanům hraje do karet i lepší vzájemná bilance. "Zaručené" zvěsti o tom, že Vítkovice přenechají Třinci bod, který Oceláři potřebují k postupu do čtvrtfinále, Vůjtek starší rezolutně odbyl: "To se u nás říká vždycky, ale nic takového neexistuje. Chceme být třetí." Ve Vítkovicích vědí, že v případě postupu do semifinále by jako třetí tým měli jistou medaili.

Reklama

Související témata: