Hlavní obsah

Se změnami v kádru se musíme vyrovnat, burcuje Radivojevič

Liberec

Hokejový útočník Branko Radivojevič byl jedním z lídrů libereckých Bílých Tygrů při jejich cestě k mistrovskému titulu v extralize. A zatímco některé další hráčské osobnosti z týmu odešly, zkušený slovenský forvard v kádru úřadujících mistrů zůstal a měl by tudíž znovu patřit k tahounům na ledě i v kabině. „Věřím, že si i po změnách v sestavě uchováme herní sílu i pokoru,“ svěřil se Radivojevič v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Branko Radivojevič a trenér Filip Pešán během finále se Spartou.

Článek

Jak jste strávil léto?

Měsíc jsme si odpočinuli od hokeje, byl jsem doma na Slovensku, konkrétně v Trenčíně. Všechno proběhlo v pohodě. Dostal jsem i dost gratulací od spousty lidí a známých, protože na Slovensku sledují taky českou extraligu. A pak jsem se pustil do tréninku. S rodinou jsme se rozhodli, že ještě rok setrvám v Liberci. Nad odchodem jinam jsem se ani nerozmýšlel.

Z kádru libereckého týmu ale odešli Řepík, Bakoš a Valský do KHL, Vampola, Výtisk v rámci extraligy. Jak to berete?

Jsou tady další hráči, aby převzali zodpovědnost. Ale uznávám, že odchody zmíněných kluků jsou ztrátou. To je život. Každý jde za lepším, a když má dobrou nabídku, tak ji využije. Musí živit rodinu. To jestli mě zklamalo, nebo nezklamalo, že tihle hráči Liberec opustili, není důležité. Jako tým se s tím musíme vyrovnat a hledět dopředu.

Ale přece jen, co říkáte na skutečnost, že střelec rozhodujícího finálového gólu Martin Bakoš zamířil do Číny?

Pro něj je to asi exotika a něco nového. Hodně se s týmem Pekingu během KHL nacestuje. Je však mladý, chce to vyzkoušet.

Jak se vám jeví nově příchozí hráči do Liberce?

Směřujeme k tomu, abychom se dostali do pohody a fyzické kondice. Více ukážou až první zápasy. Přišli Svačina z Třince, Bartovič ze Slovanu Bratislava, Bližňák z Plzně do útoku. Vesměs kvalitní hráči a je na nich, aby nahradili bývalé opory. Myslím, že systém, jaký hrajeme, jim bude vyhovovat.

A co obrana?

Důležité je, že až na kapitána Výtiska její složení zůstalo pohromadě. Věřím, že Jánošík z Chomutova ho dokáže zastoupit. Obrana je fakt dobrá.

Sérii přípravných zápasů začínáte 2. srpna doma s Chomutovem. Piráti už přijedou bez nejlepšího hráče extraligy Romana Červenky.

Loni jsme Chomutov poráželi i s ním v sestavě, takže to bude soupeř jako každý jiný. Ale je to hlavně o nás, abychom si zvykli na sebe v pozměněné sestavě a dostali se do zápasového tempa. Nejbližší příprava slouží i jako předehra před Ligou mistrů, v níž chceme znovu postoupit ze skupiny a dojít co nejdál. Je to o práci a do sezóny jdeme s pokorou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice