Hlavní obsah

Makáme osm hodin denně, popisuje obránce Sičák přípravu hokejistů Karlových Varů

Karlovy Vary

Poučit se z minulé sezóny, která patřila k nejhorším v extraligové historii klubu, a nabrat nový impuls. S takovým předsevzetím vstoupí hokejisté Energie Karlovy Vary do nadcházející sezóny. Z týmu odešla spousta zkušených hráčů, takže se skladba kádru změnila s větším důrazem na zapojení mladších hokejistů. K těm, na něž chtějí ve Varech spoléhat na ledě i v kabině, by měl patřit i 35letý obránce Vladimír Sičák. „Spoléháme na bojovnost," říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: HC Energie Karlovy Vary

Opora Karlových Varů Vladimír Sičák.

Článek

Jak se s odstupem času ohlížíte za loňskou sezónou hokejistů Karlových Varů v extralize?

Před rokem se nakoupili hráči, ale neudělali jsme výsledky, jaké jsme měli v základní části uhrát. Nakonec jsme byli rádi, že jsme se zachránili až v baráži. To byla priorita, takže alespoň nějaký malý úspěch přišel až na konci.

Podle vyjádření trenérů zůstali v kádru jen čtyři ostřílení hokejisté - kromě vás ještě Václav Skuhravý, Václav Benák a Tomáš Harant. Jak se k tomu stavíte?

Dopadlo to tak, že jsme měli smlouvu a v klubu se rozhodli, že si nás nechají. Já z Varů neutíkám a nemám důvod, abych odcházel. Proč bych tedy nezůstal, když mě chtějí? Ale není to tak, že největší tíha zodpovědnosti leží jen na zkušených hráčích. Všichni chceme odvádět maximum pro Vary bez ohledu na věk a pozici v sestavě.

Jste spokojeni s přípravou?

Chystáme se, makáme osm hodin denně. Přípravné zápasy nám zatím vycházejí. A nastupujeme do nich s cílem, že pokud dáme tři góly, měli bychom vyhrát. Takhle se nám to podařilo před pár dny v Litvínově, kde jsme zvítězili 3:2.

Co je hlavní devizou vašeho týmu na prahu nové sezóny?

Charakter mužstva vychází z bojovnosti a týmového pojetí. Nemáme hráče, kteří by byli velkými individualitami. Spíš spoléháme na kompaktnost a jeden na druhého, abychom za sebe dokázali zaskočit.

Jaký je karlovarský cíl v extralize?

Je těžké něco dopředu vyhlašovat. Záleží hodně na úvodní fázi soutěže. Až po nějakém úseku sezóny se ukáží slabiny a přijde období, kdy se to láme.

Reklama

Související témata: