Hlavní obsah

Chceme do semifinále, opakují před sezónou v Hradci

Hradec Králové

Stejný cíl jako v minulé sezóně v podobě postupu do semifinále vyhlašují před začátkem hokejové extraligy v Hradci Králové. Od roku 2013, kdy jako Mountfield HK působí klub v nejvyšší soutěži, ztroskotal třikrát ve čtvrtfinále.

Foto: David Taneček, ČTK

Hlavní trenér Hradce Králové Václav Sýkora před novou sezónou.

Článek
Fotogalerie

"Nebudu hovořit konkrétně o cílech po zkušenosti z minulé sezóny, kdy byly veliké a o to větší bylo zklamání. Moje přání je, aby se nám podařilo prolomit prokletou čtvrtfinálovou bránu a postoupili jsme do semifinále," řekl na tiskové konferenci šéf klubu Miroslav Schön.

Mužstvo vstoupí do sezóny pátečním domácím duelem s Mladou Boleslaví, s níž vypadlo ve čtvrtfinále play off minulého ročníku. "Dobře si pamatujeme, jaký hokej hrají. Letos ještě posílili a jejich hokej bude fyzicky velice náročný," uvedl kapitán Hradce Jaroslav Bednář. "Příprava byla hodně dlouhá, pátku se nemůžu dočkat a doufám, že vstoupíme do sezóny vítězně. Mužstvo na to má, potvrdili jsme to v zápasech, snad nám to vyjde," prohlásil.

Přijde víc fanoušků?

Souboj s Mladou Boleslaví bude prvním dílem cesty k semifinálovému cíli. K němu by měli hradecký tým dotlačit i fanoušci. V minulé sezóně jich chodilo v průměru 4890, v této by mohl být počet vyšší. Výrazně - a to o dvacet procent - se totiž zvedl prodej permanentních vstupenek. Pro tuto sezónu jich Mountfield prodal dva tisíce.

To však není jediná změna. Tou zásadní je nový muž ve funkci trenéra. Hradec povede do extraligy Václav Sýkora. Ten nahradil Vladimíra Kýhose, jemuž však už na konci minulého ročníku dělal poradce. Jeho asistenty jsou nově příchozí Pavel Hynek a někdejší hradecký hráč Tomáš Martinec.

Kouč má k dispozici výrazně obměněný kádr. Tým během léta opustili útočníci Adam Courchaine, Antonín Honejsek, Brian Ihnacak, Lukáš Vantuch, obránce Jiří Vašíček a brankáři Adam Svoboda a Tomáš Král.

Do zámoří zamířil po úspěšném draftu zadák Filip Hronek, nové angažmá si hledá zkušený obránce Karel Pilař. Bek Peter Frühauf se přesunul z A-týmu do partnerských Litoměřic a také se snaží získat jiné extraligové angažmá. Jaroslav Kudrna ukončil kariéru a přesunul se na pozici sportovního manažera. Po výpomoci na konci sezóny se vrátil do Záhřebu do KHL centr Tomáš Mertl.

Hledali dva centry

Mužstvo doplnilo osm hráčů: forvardi Andris Džerinš (Dinamo Riga), Richard Jarůšek (Mladá Boleslav), Ryan Potulny (Lahti), obránci Blaž Gregorc, Martin Štajnoch (oba Pardubice), Martin Bača (Znojmo), Jindřich Barák (Skalica) a gólman Patrik Rybár (Piešťany).

"Některé odchody jsme si nepřáli, přesto se realizovaly. Největší problém vznikl na místě středního útočníka, měli jsme požadavek dvou centrů. Jsme velice rádi, že nakonec se to podařilo dotáhnout, byť s Ryanem Potulným až docela pozdě," řekl Sýkora.

"Tlačila nás bota na postu centrů, kterou jsme doufám vyřešili ke spokojenosti. Příchody Andrise Džerinše a Ryana Potulného byly asi největšími požadavky trenérů," doplnil ho generální manažer Aleš Kmoníček.

Vedle extraligy čeká Hradec také účast na slavném Spengler Cupu, který se hraje na konci prosince v Davosu. Ve skupině se Mountfield poměří s Luganem a Jekatěrinburgem.

Reklama

Související témata: