Hlavní obsah

Asi se s námi příliš nepočítá, ale budeme bojovat, říká litvínovský kouč Rulík

Litvínov

Historický mistrovský titul v hokejové extralize pro Litvínov v roce 2015, ale i boj o holou existenci v nejvyšší soutěži hned v následující sezóně. Oba póly v tabulce a blyštivé i chmurnější atributy trenérské práce poznal kouč Radim Rulík na střídačce severočeského klubu. Povede jej i v nadcházejícím ročníku, který Verva odstartuje v pátek 9. září v Olomouci. „Chceme, aby fanoušci cítili, že necháváme na ledě všechno,“ zdůraznil zkušený trenér v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Darek Stránský, asistent hlavního trenéra v týmu HC Verva Litvínov.

Článek

Jaké je vaše krédo před startem nové hokejové sezóny?

Trenéři u mužstva mají představy a vizi, ale bez hráčů je nemohou naplnit. Všechno si musí takříkajíc sednout a pak společná snaha začíná fungovat. Co se týče tréninkové morálky a klimatu v týmu, příprava proběhla dobře. Samozřejmě všude se najdou hráči, kteří jsou více pracovití a naopak taky méně pracovití. Ale věřím, že jako celek udělali maximum, aby se na ligu dobře připravili.

Oproti loňsku Litvínov nestartuje v Lize mistrů...

Je pravda, že jsme tehdy poráželi týmy Grenoblu, Vídně, hráli jsme i play off na evropské scéně, ale pak jsme v extralize propadli. Nyní jsme zvolili tvrdší dril v létě a snad to bylo znát i v přípravných zápasech.

Do jaké míry je klíčový úvodní duel extraligy?

V sezóně nejde jen o první kolo. Loni jsme ho zvládli proti Zlínu, ale poté jsme celkově neuspěli. Když to vezmu obecně, tak musíme jít do sezóny s pokorou, abychom v každém zápase odvedli maximální výkon na hraniční úrovni bojovnosti. Předpokladem k tomu je i kompletní sestava, jenže někdy mohou chybět dva zranění nebo nemocní hráči a musí se vycházet ze zdravotního stavu.

Vzhledem k loňské sezóně nejste zřejmě pod tlakem z hlediska očekávání nejvyšších ambicí ve srovnání s jinými kluby, které deklarují boj o titul.

Po umístění na třinácté příčce se s námi možná příliš nepočítá. Nedokážu říci, jak to mají nastavené v jiných týmech. Rozhodovat se bude na ledě. Máme dobré fanoušky, kteří nás podpořili i loni a byli bychom rádi, kdyby lidi cítili, že necháváme na hrací ploše všechno.

Trenérský debut v extralize bude mít na litvínovské střídačce váš nový asistent Darek Stránský. Jaká je spolupráce?

Na rovinu si řekněme, že Jirka Šlégr, který dokončoval minulou sezónu na postu mého asistenta, má spoustu aktivit ve vedení klubu. Z toho důvodu se hledal nový asistent a domluvili jsme se s Darkem Stránským od juniorky pražské Sparty. Myslím si, že trenéři mládeže by měli dostat šanci, aby si zkusili i působení u áčka v extralize jako návaznost na svou dosavadní práci.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice