Hlavní obsah

Devět bodů jsme nečekali, jásal chomutovský Huml po třetí výhře

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Chomutova mají po třetím kole extraligy na svém kontě plný počet devíti bodů! O vítězství nad Plzní 6:4 rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině. Piráti tak drží v tabulce krok s favorizovanými celky Třince a Komety Brno.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva chomutovský Ivan Huml a Jakub Koreis z Plzně.

Článek

„S dosavadními výsledky panuje velká spokojenost. Porazit Karlovy Vary, vyhrát ve Vítkovicích a uspět i potřetí, takový vstup do sezóny jsme ani v nejmenším nečekali," tvrdil útočník Ivan Huml, který se hned po svém příchodu z finského Oulu stal jednou z ústředních postav Chomutova.

„Proti Plzni jsem měl osobně i štěstí. První gól v úvodní třetině mi byl připsán, a ani nevím, jak k němu došlo. Přišlo mi, že jsem asi dostal dáreček od videorozhodčího. Vjel jsem do skrumáže, puk se nejspíš nějak odrazil, možné to je. Ke gólu jsem se úplně nehlásil," líčil Huml, jenž na konci druhé části zvyšoval ještě na 5:3.

Na konci zápasu ale strávil deset minut na trestné lavici. „Ta desítka byla ode mne trochu nezodpovědná. Takové pocity, když kluci bránili těsný náskok, nebyly zrovna příjemné. Naštěstí jsme utkání dotáhli do vítězného konce," oddechl si Huml.

Chomutovští prokázali střeleckou produktivitu, ale na druhou stranu čtyřikrát inkasovali. „Pár chyb v obraně se udělalo, ale Plzeň má šikovné hráče, kteří si vytvářeli šance. Musíme si rozebrat situace při obdržených gólech. Příště je nutné hrát ještě s větší důsledností v defenzivě," přemítal zkušený forvard.

Postavení Chomutova v popředí tabulky je překvapením extraligy. „V tuto chvíli, kdy se soutěž teprve rozbíhá, to zase tolik neznamená. Nesmíme usnout na vavřínech," mírnil Huml přehnaný optimismus.

Tomáš Svoboda: Dva góly bych vyměnil za body

Zklamání panovalo na plzeňské straně. „Brzy jsme šli do vedení v přesilovce pěti proti třem, pak jsme po vyrovnávacím gólu Chomutova vedli ještě 2:1. Vypadalo to slibně. Zápas jsme si prohráli chybami během tří minut na začátku druhé třetiny. To se nesmí opakovat," konstatoval útočník Tomáš Svoboda, autor dvou branek Plzně. „Vymýšleli jsme nesmyslné věci, které byly potrestané. A krutý výpadek nás stál lepší výsledek. Raději bych vyměnil svoje dva góly za tři body, které jsou potřeba," rozebíral forvard.

Západočeši jsou po dvou odehraných utkáních bez bodu. „Panikařit můžeme až po třicátém kole. Ale nebereme špatný rozjezd do sezóny na lehkou váhu. Víme, že manko se těžko dohání. Nejprve se musíme soustředit na další zápas v pátek a věřit, že začneme bodovat," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice