Hlavní obsah

Stoprocentní už jen dva! V čele září brněnská Kometa, Piráti loupili v Litvínově

Praha
Aktualizováno

Už jen Brno a Chomutov se po 4. kole hokejové Tipsport extraligy mohou nadále pyšnit stoprocentní bilancí. V čele zůstala Kometa, jež zvítězila v Plzni 6:3, také Chomutov získal čtvrtou tříbodovou výhru za sebou - tentokrát v Litvínově (4:2). Z elitního spolku dosavadních suverénů soutěže vypadl v pátek Třinec, který sice porazil pražskou Spartu na jejím ledě 4:3, ale až po samostatných nájezdech a poprvé ztratil bod. V dalších zápasech Karlovy Vary zvítězily nad Olomoucí 3:1, Vítkovice přehrály Hradec Králové 3:2, Mladá Boleslav udolala Zlín 5:4 a Pardubice v přestřelce podlehly mistrovskému Liberci 4:5.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Komety se radují v Plzni z gólu.

Článek
Fotogalerie

Kometa vlétla v Plzni do utkání jako uragán. Během úvodních 14 minut čtyřikrát skórovala, první část vyhrála 4:1 a prakticky rozhodla o svém triumfu. Po dvou gólech vítězů dali Leoš Čermák a Martin Dočekal, který si ještě navíc připsal i jednu asistenci. Na bodovém kontě Západočechů, kteří mají o zápas méně, nadále svítí nula.

Bez zaváhání zatím kráčí sezónou také chomutovští Piráti, tentokrát uspěli na ledě Litvínova. Svěřencům trenér Vladimíra Růžičky jdou skvěle přesilovky, další dvě využili i v pátek. Litvínov sice dvěma góly v závěrečné třetině poněkud zdramatizoval vývoj utkání, ale v pokračující hře bez brankáře pečetil vítězství hostí střelou do odkryté klece Ivan Huml.

Ve vzájemných zápasech porazila Sparta doma Oceláře v deseti z celkem jedenácti posledních utkání, v pátek však byli úspěšnější hokejisté z Třince. Dvakrát vedli, ve druhé třetině dokonce o dva góly, ale sparťané dokázali v závěru prostředního dějství srovnat krok. Rozhodly až samostatné nájezdy, z domácích se trefil pouze Vrána, za hosty skórovali Irgl a Petružálek.

Přestřelky v Boleslavi a Pardubicích

Ani třígólové vedení v první třetině neznamenalo pro hokejisty Mladé Boleslavi klid v souboji se Zlínem. Hosté i díky dvěma proměněným početním výhodám dokázali manko zlikvidovat a v závěru druhé části hry srovnal Ondráček svojí druhou trefou v zápasu na 4:4. Střídající gólman Jan Lukáš už ale neinkasoval a první výhru za tři body v novém ročníku vystřelil týmu z města automobilů Tomáš Hyka, na jeho přesnou střelu v poslední dvacetiminutovce už Zlínští nenašli odpověď.

Gólové hody viděli i diváci v Pardubicích, kde se představili úřadující šampióni z Liberce. Domácí nedali kůži lacino, v přesilovkách otočili Rolinek a kanonýr Sýkora ještě v úvodní třetině skóre na 2:1, ale další přestřelku nakonec zvládli lépe hosté. Vítěznou branku si připsal Michal Plutnar a Bílí Tygři porazili Pardubice podesáté v řadě. Východočeši přes statečný výkon nadále zůstávají bez bodu.

Premiérové vítězství za tři body slaví v novém extraligovém ročníku Karlovy Vary a Vítkovice. Hokejisté z lázeňského města využili domácího prostředí k výhře nad Olomoucí 3:1, dva góly dali v přesilovkách a opustili poslední příčku.

Ostravané zase obrátili zápas s Hradcem Králové z nepříznivého stavu 1:2 zásluhou tref Romana Szturce a Lukáše Kloka v závěru druhé části a s Východočechy uspěli ve vzájemných duelech po třech porážkách za sebou.

Výsledky 4. kola hokejové Tipsport extraligy:
Vítkovice - Hradec Králové 3:2
Branky: 12. Roman, 37. Szturc, 39. Klok - 29. Jarůšek, 32. R. Pavlík
Litvínov - Chomutov 2:4
Branky: 46. V. Hübl, 60. Lukeš - 22. Rutta, 23. Kämpf, 44. Poletín, 60. Huml
Mladá Boleslav - Zlín 5:4
Branky: 5. P. Musil, 15. M. Látal, 16. Orsava, 22. Lenc, 46. Hyka - 18. a 37. Ondráček, 23. Bukarts, 30. Říčka
Plzeň - Brno 3:6
Brankÿ: 9. Stach, 35. D. Kubalík, 56. Yellow Horn -  5. a 59. L. Čermák, 9. (z trest. střílení) a 14. Dočekal, 6. Kvapil, 46. Zaťovič
Pardubice - Liberec 4:5
Branky: 9. Rolinek, 10. P. Sýkora, 21. Ščotka, 49. T. Kaut - 3. Radivojevič, 11. P. Jelínek, 24. Jánošík, 27. Bulíř, 42. Plutnar
Karlovy Vary - Olomouc 3:1
Branky: 8. Flek, 12. Sičák, 35. Skuhravý - 24. Fořt
Sparta - Třinec 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 18. Ihnacak, 36. P. Vrána, 39. Forman - 10. a rozhodující sam. nájezd Petružálek, 23. Rákos, 25. Roth

Reklama