Hlavní obsah

Vedení Pardubic vyhodilo trenéra Draisaitla. Východočeský tým povede Martinec

Pardubice
Aktualizováno

V hokejové extralize padl první trenér. Série úvodních pěti porážek zlomila trenérský vaz Peteru Draisaitlovi. Roli šéftrenéra Dynama přebírá bývalý reprezentační asistent a legenda klubu Vladimír Martinec a spolu s ním tvoří realizační tým generální manažer Pavel Rohlík a dva trenéři Michal Mikeska a Karel Beran.

Foto: Profimedia.cz

Čerstvý šéftrenér hokejistů Pardubic Vladimír Martinec.

Článek

Pardubice jsou u dna tabulky jako jediné bez bodu. Vedení klubu označilo takové výsledky za krajně neuspokojivé a po odvolání Draisatila vybralo širší trenérský štáb, přičemž do čela postavilo 66letého Martince. „Chci být pozitivní, dodat týmu impulz, abychom současnou mdlost zlomili. Potřebujeme, aby tréninky získaly znovu drajv, aby kluci jezdili a zkrátka měli opět radost ze hry. Bude to těžká práce, ale chceme Pardubice vrátit minimálně do středu tabulky," naznačil Martinec vracející se k extraligové práci v klubu po devíti letech.

„Jsme přesvědčeni, že provedené změny jsou nezbytné, abychom zlepšili výsledky," řekl generální manažer klubu Pavel Rohlík, jenž se nyní přesune na střídačku. „Stěžejním člověkem trenérského štábu je pro mě ale Vladimír Martinec jako ikona Pardubic a přestože můžeme mít odlišné názory, tak jej naprosto respektuji a můžeme se dohadovat a přít, ale vždy to je ku prospěchu celé organizace," mínil Rohlík.

„Mám z tohoto uspořádání, které navrhl generální manažer Rohlík, velmi dobrý pocit a ztotožňuji se s ním. Každý si řekneme svůj názor a dojdeme k závěru, který bude ku prospěchu. Budeme se radit, ale před týmem budeme vystupovat jednotně. Všichni máme společný zájem, ta myšlenka mi tady dosud chyběla. Pak snad hráči pochopí, že nemohou hrát, jak se říká, každý pes - jiná ves," říká slavný útočník a trenér mistrovských pardubických mužstev z let 1989 a 2005.

Martinec na led chodit nebude

„Na led už chodit nebudu, tréninky povedou Pavel Rohlík, Karel Beran a Michal Mikeska. Budu si třídit myšlenky z nadhledu a konzultovat s mladými trenéry. Svou misi vnímám tak, že svými poznatky a zkušenostmi mohu obohatit jejich práci našich mladých trenérů. Takhle jsme se o mé roli bavili a je pro mě potěšením, že vítají takovou možnost spolupráce," vypráví Martinec, jenž bude mít obnovenou premiéru na střídačce pardubického extraligového mužstva už příští týden v úterý na ledě Chomutova.

„Vliv Martincovy osobnosti může zesílit páteř celého klubu," uvedl Rohlík, podle nějž je dobře, že na střídačku přijde i nedávno ještě hráč Michal Mikeska. „Nebude se bát zakřičet na hráče a nebude s nimi kamarád, to je přesně to, co potřebujeme," dodal

Navíc dochází i ke změnám v pardubickém kádru, Dynamo opouštějí obránce Martin Rýgl i kanadský útočník Justin Hodgman. „Nebyli jsme spokojeni s jejich působením," vysvětlil lakonicky Rohlík.

Reklama

Související témata: