Hlavní obsah

Nohy nás bolí stejně jako soupeře, žertoval třinecký Hrabal po jasné výhře nad Chomutovem

Třinec

Parádní série Třince trvá. Aktuální lídr extraligové tabulky udržel na uzdě i produktivní útočníky Chomutova, vyhrál doma 5:1 a připsal si osmé utkání bez porážky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký obránce Josef Hrabal (vlevo) a chomutovský útočník Michal Vondrka v zápase 8. kola Tipsport extraligy.

Článek

Dvě třetiny to přitom na žádnou velkou kanonádu ze strany Třince nevypadalo. Po bezbrankové první třetině šli sice domácí ve druhé části do dvougólového vedení, ovšem střelecky byli aktivnější hosté. Šimon Hrubec v brance ale znovu ukazoval, že má z extraligových brankářů nejlepší formu a za svá záda propustil pouze přesilovkovou pumelici Valacha, kterou před ním tečoval Tomica.

„Věděli jsme, že jsou v útoku silní a že mají výborné přesilovky. Paradoxně jsem jim sám dvě v první třetině nabídl," vykládal brankář Hrubec. Když za něj museli spoluhráči za katr, bylo mu všelijak. „Je to větší zodpovědnost, když tam kluky necháte utopit a ještě k tomu dvakrát. Mrzí mě to, ale v zápase nad tím nemůžu přemýšlet. Naštěstí mých faulů nevyužili. Oslabení jsme zahráli tak, že měli problém i se zajetím do pásma. Tohle byla jedna z rozhodujících věcí v tomto zápase," komentoval Hrubec.

Třinecký brankář pošesté neinkasoval více jak jeden gól a průměr inkasovaných gólů drží právě pod jednou brankou. „Toto, i předešlá vítězství jsou především Šimonova zásluha, protože chytá skvěle. On to totiž vůbec nebyl jednoznačný zápas. Že jsme dali pět gólů, bylo štěstí, možná trochu polevili. Nohy nás ale bolí pořád stejně jako soupeře," přemítal obránce Josef Hrabal. „Nálada je ale lepší, nicméně nebereme to nijak moc vážně. Vyhráváme, ale moc dobře si pamatujeme na to, jak jsme se loni trápili a prohrávali," řekl Hrabal.

Reklama

Související témata: