Hlavní obsah

Knotek olomouckým kanonýrem. Dělám všechno stejně, ale letos mi to tam padá, raduje se

Chomutov

Hokejisté Olomouce dokonale zaskočili chomutovské Piráty. Po zodpovědném a vyváženém výkonu ve všech řadách si odvezli tři body po vítězství 4:1. Naopak rozpačitě hrající severočeský tým padl potřetí v řadě, což trochu znehodnocuje jeho předchozí šestikolovou vítěznou šňůru.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Knotek z Olomouce před brankou Třince - ilustrační foto.

Článek

Asi nejspokojenějším hráčem po zápase byl olomoucký útočník Jan Knotek, který vstřelil dva góly a s celkovým počtem šesti tref po devíti kolech už překonal o jeden zásah svoje střelecké maximum z loňské sezóny. „Dělám ale pořád všechno stejně, ale letos už mi to víc vychází. Nechci nic zakřiknout a musím makat dál. I v přípravě mi tam něco spadlo," liboval si Knotek, který prožívá úspěšné střelecké období. Z pozice prvního centra patří k ofenzivním lídrům Hanáků. „ Kdo by si nepřál hrát v prvním útoku. Nesmím se nechat uspokojit. Vycházíme ze souhry celé pětky, třeba obránce Vyrůbalík měl v Chomutově tři nahrávky a podporuje útok," připomněl Knotek.

Olomoučtí připravili domácím hororovou úvodní pětiminutovku. Nejprve je potrestali v přesilovce pěti proti třem. A záhy lehkou střelu Juraje Mikúše z úhlu gólman Laco propustil a sám se nechal vystřídat. Jeho nástupce Strmeň vydržel bez obdrženého gólu jen do začátku druhé třetiny, kdy ho už po čtyřiačtyřiceti vteřinách překonal Laš. Chomutov přece jen vykřesal naději korekcí skóre, ale hosté si závěr pohlídali.

Vondrka: Dostáváme šíleně moc gólů

„Úvod nás nastartoval. Nic jsme nevymýšleli, pomohl nám vedoucí gól, zdobil nás rychlý pohyb. Domácí brankáře mi nepřísluší hodnotit. Pro každého jsou nepříjemné střely pod vyrážečky, a když protihráč využije i různé škvírky, že je z toho branka," dodal Knotek.

Chomutovský kapitán Michal Vondrka nad selháním Pirátů jen kroutil hlavou. „Tak jako jsme měli na začátku sezóny štěstí a vyhrávali jsme i vyrovnané zápasy, tak se to obrátilo a srážejí nás i zdánlivé chybičky, které se kumulují, a dostáváme šílené množství gólů," zmínil po prohře s Olomoucí i šestigólový příděl od Pardubic a pět gólů z Třince.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice