Hlavní obsah

Kometa přejela Liberec a vrací se do čela před Třinec. Na třetí místo jde Boleslav

Praha
Aktualizováno

Jen dva dny se ohřáli hokejisté Třince na nejvyšší příčce extraligové tabulky. V nedělním 11. kole Oceláři prohráli po nájezdech v Hradci Králové a do pozice lídra se tak vrací brněnská Kometa, která převálcovala Liberec. Na třetí příčku poskočila po vítězství nad Chomutovem Mladá Boleslav, pád ze čtvrté pozice na šestou potkal pražskou Spartu, která dostala pětigólový příděl v Litvínově.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bezmoc v podání gólmana Liberce Jána Lašáka, za brankou se raduje dorostenec Komety Martin Nečas.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince v pátek porazili Kometu v prodloužení a vystřídali brněnský celek v čele. V neděli ale pozici lídra nedokázali potvrdit, v Hradci prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Vítězství Mountfieldu, který se posunul na osmou pozici, zařídil v rozstřelu Jarůšek.

Kometa naopak ukázala, že ji páteční prohra nijak nepoznamenala. V atraktivním duelu s Libercem si počínala zcela suverénně a vyšvihla se zpět do čela tabulky po drtivém vítězství 5:1.

Na třetí místo tabulky poskočili hokejisté Mladé Boleslavi, kteří přivítali doma Chomutov. Piráti se na ledě soupeře sice dokázali dostat do vedení, domácí ale třemi zásahy v poslední třetině rozhodli o zisku tří bodů a vystřídali svého dnešního soka na třetí příčce.

Ze čtvrté pozice na šestou spadla pražská Sparta, která po páteční devítigólové kanonádě proti Boleslavi nezvládla duel na ledě Litvínova. Pražané v úvodní třetině dokázali odpovědět na vedoucí gól domácích, ještě před první přestávkou ale inkasovali další tři branky a Severočeši pak již jen potvrdili triumf 5:1. V tabulce Chemikům patří pátá příčka.

U dna vše při starém

Hokejisté Karlových Varů nevyužili příležitost odpoutat se ode dna tabulky. Nad Plzní sice  po většinu zápasu vedli, hosté ale v polovině třetí třetiny srovnali a dva body jim nakonec vystřelil v nájezdech Kratěna. Na kontě Varů tak zůstává i po jedenácti kolech jediné vítězství.

Podobně neradostná situace panuje nadále i v Pardubicích. Východočeši v neděli nastoupili na ledě Vítkovic a po prohře 0:2 zůstávají dál předposlední. Skóre otevřela ve 30. minutě čerstvá americká posila Vítkovic Yan Stastny, tři body pak v závěru pojistil Klok.

Vítkovičtí tak poodskočili od nejhorších celků, na záda jim ale dál dýchá Zlín, který obral o tři body Olomouc. Berani si vypracovali jednobrankový náskok v první třetině a pojistku pak přidal v 44. minutě Šťastný.

11. kolo Tipsport extraligy on-line
Karlovy Vary – Plzeň 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 13. Kindl - 49. Pulpán, rozh. nájezd Kratěna.
Zlín – Olomouc 3:1
Branky: 5. Podešva, 17. Marušák, 44. Šťastný - 5. Mikúš.
Hradec Králové – Třinec 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 4. Džerinš, 44. Jarůšek, rozh. nájezd Jarůšek - 25. Linhart, 49. Dravecký.
Vítkovice – Pardubice 2:0
Branky: 30. Stastny, 56. Klok.
Litvínov – Sparta 5:1
Branky: 3. a 17. Stříbrný, 19. Hübl, 19. Hanzl, 31. Lukeš - 15. Kumstát.
Mladá Boleslav – Chomutov 4:2
Branky: 6. Trončinský, 49. a 58. Látal, 60. Vampola - 31. Kaše, 43. Vondrka.
Brno – Liberec 5:1
Branky: 6., 39. a 56. Zaťovič, 14. Štencel, 24. Nečas - 60. Ordoš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice