Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 3:2 SNHradec udolal Třinec a uspěl potřetí v řadě v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Džerinš 1 : 0
25. Linhart 1 : 1
44. Jarůšek 2 : 1
49. Dravecký 2 : 2
65. Jarůšek (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali v nedělním 11. kole extraligy dosud vedoucí Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a dokázali vyhrát v nastavení potřetí za sebou. Oceláři teprve podruhé v sezóně poznali přemožitele, přesto dokázali i pojedenácté bodovat. Zápas rozhodl v šesté sérii útočník Richard Jarůšek, který si celkem připsal tři body za dvě trefy a jednu asistenci.

Foto: David Taneček, ČTK

Andris Džerinš (vlevo nahoře) oslavuje se spoluhráči z Hradce Králové gól vstřelený Třinci.

Článek
Fotogalerie

Oceláři chtěli v Hradci uhájit výsadní postavení. Tento plán začali plnit velmi vehementně. Již ve druhé minutě byl ve veliké šanci zkušený Adamský. Útočník jel sám na brankáře Rybára, který se v bráně Východočechů objevil potřetí v řadě, poslal mu puk pod beton, ale minul bránu.

Bleskový a napínavý úvod duelu pak za chvíli umocnil první gól. Ve čtvrté minutě skóroval domácí Džerinš, jemuž rybičkou poslal puk do jízdy obětavý Šimánek. Hostující brankář Hamerlík, který dostal přednost před Hrubcem, viditelně zaváhal.

První dvě závažné situace byly předzvěstí náboje úvodní třetiny. Ta byla totiž prakticky celá zajímavá, Hradec dal například gól, který však nebyl uznán kvůli hraní rukou. V hostujícím dresu měl největší šanci Martin Růžička, jenže Rybár ho zastavil. V 19. minutě pak přišly velké problémy pro domácí. Během 36 vteřin byli vyloučeni tři hráči - Pláněk, Štajnoch a Köhler. Hosté hráli přesilovku pěti proti třem. Mountfield se však do konce třetiny také zásluhou skvělého gólmana ubránil a udržel vedení.

Druhou část začali hosté v pokračující výhodě dvou mužů. Branku v ní nedali, ale početní převaha jim pomohla dostat se do tlaku. Tento nápor Třinečtí zužitkovali ve 25. minutě. Martin Růžička objel bránu, poslal puk před ní, ten se od jednoho hradeckého zadáka odrazil přímo k Linhartovi, který bekhendem trefil horní roh.

Třetí třetina byla na začátku poměrně vyrovnaná. Do vedení se dostal Hradec - ve 44. minutě dokončil Jarůšek kombinaci prvního útoku. Skóroval v krkolomné pozici, puk si musel stáhnout před branku a zakončit.

Jako ukázal šikovnost hradecký urostlý útočník, tak se skvěle technicky předvedl třinecký obránce Milan Doudera. Zadák skvělou dlouhou přihrávku z vlastní třetiny našel ve 49. minutě spoluhráče Draveckého, který po převzetí puku na modré čáře soupeře jel sám na bránu. Rybára propálil rychlou střelou zápěstím.

V závěrečné desetiminutovce byl lepší Třinec. Rozhodnout mohl Martin Růžička, ale nejprve zastavil puk směřující do branky a těsně poté nedotáhl blafák kolem brankáře. Velkou šanci měl ještě jednou, stejně jako spoluhráč Marosz. Proti třetímu góly však byl brankář Rybár.

Hradec si tak zahrál páté prodloužení v posledních šesti utkáních. V něm mohla rozhodnout obě mužstva, ale domácí Grregorc minul a pokus hostujícího Irgla chytil Rybár do lapačky. Proto došlo na samostatné nájezdy. Po prvních třech sériích byl stav vyrovnaný, skórovali Bednář a Irgl. Nakonec rozhodl v šesté sérii domácí Jarůšek.

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Džerinš (Šimánek, Jarůšek), 44. Jarůšek (Šimánek, Džerinš), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 25. Linhart (Martin Růžička), 49. Dravecký (M. Doudera, Hrabal). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 5014.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Newton, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Potulny, T. Knotek - Pavlík, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas - Martin Růžička, Marosz, Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice