Hlavní obsah

Duel šampiónů pro Litvínov. Kometa vyhasla v prodloužení, Třinec se dotáhl

Praha
Aktualizováno

Brněnští hokejisté udrželi i po 12. kole Tipsport extraligy pozici lídra, ačkoliv z Chomutova vezou pouze bod po prohře 3:4 v prodloužení. Jejich největší rival z Třince se po výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad Mladou Boleslaví na ně bodově dotáhl, skóre ale hovoří v prospěch Komety. Hned ve čtyřech z šesti pátečních duelů se o vítězi nerozhodlo v normální hrací době. Zlín udolal Hradec Králové 3:2 v prodloužení a stejným výsledkem skončil i duel šampiónů z posledních dvou let Litvínova s Libercem. Nerozhodný stav zlomily dvě a půl minuty před koncem Pardubice a připsaly si výhru 4:2 nad Plzní. Sérii výher domácích v tomto kole porušily pouze Vítkovice vítězstvím 4:2 na ledě Olomouce. Sparta s Karlovými Vary dohrají kolo v úterý 18. října.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Za zády brněnského brankáře Karla Vejmelky skončil Michal Poletín z Chomutova.

Článek
Fotogalerie

Chomutov vyrukoval na lídra soutěže zhurta, Vondrka a Skokan v rozmezí pouhých 13 vteřin vybudovali Pirátům dvougólový náskok. V průběhu druhé dvacetiminutovky pak zvýšil důrazný Poletín už na 3:1. Kometa sice ve třetí třetině zachránila neporazitelnost v základní době, ale v prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro domácí svým druhým zásahem v utkání Michal Vondrka.

Prodlužovalo se i v Litvínově, který hostil úřadujícího šampióna z Liberce. Hosté sice vedli, ale nakonec se radovali domácí, v čase 64:57 rozhodl Viktor Hübl. Domácí vstřelili všechny góly v přesilovkách a slaví pátý triumf za sebou. Bílí Tygři naopak prohráli pátý z posledních šesti zápasů.

Rozstřel rozhodl kapitán

Také Třinec neprohrál v řádném čase ani ve dvanáctém utkání, i když hosté z Mladé Boleslavi nedali svoji kůži lacino. Nejprve dokázali smazat dvougólové manko a Radan Lenc svou druhou trefou večera srovnal v závěrečné třetině na 3:3. Dramatickou bitvu rozhodl až v desáté sérii samostatných nájezdů kapitán domácích Zbyněk Irgl a zajistil Ocelářům proti Mladé Boleslavi šestou domácí výhru v řadě.

Třetí vítězství za sebou slaví Zlín. Na vedoucí gól z Hradce Králové dokázali domácí odpovědět zásluhou tref Bukartse a Holíka, prodloužení si však záhy vynutil Džerinš. V něm rozhodla početní výhoda čtyři na tři, Bednářovo vyloučení potrestal dělovkou od modré čáry obránce Kotvan.

Důležité tři body urvaly Pardubice. Plzeň sice dvakrát vedla zásluhou tref Dominika Kubalíka, ale střídající brankář Brandon Maxwell už neinkasoval a závěrečná třetina patřila domácím. Třemi góly dokonale otočili vývoj (výsledek pečetil David Tomášek do prázdné branky při plzeňské power play), a v tabulce poskočili před svého soupeře na dvanácté místo.

Olomouc si připsala třetí porážku v řadě, tentokrát na svém ledě nestačila na Vítkovice. Vítězný gól vstřelil v úvodu třetí dvacetiminutovky v početní převaze Kolouch, definitivní podobu výsledku dal při hře domácích bez brankáře do odkryté sítě dvacet sekund před vypršením normální hrací doby Olesz.

Hokejová Tipsport extraliga - 12. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech
Branky: 23. Petružálek, 24. Rákos, 42. Marosz, rozh. sam. nájezd Irgl - 33. a 50. Lenc, 29. T. Pospíšil
Pardubice - Plzeň 4:2
Branky: 49. a 59. Tomášek, 31. Rohlík, 58. Nahodil - 18. a 31. D. Kubalík
Litvínov - Liberec 3:2 v prodloužení
Branky: 25. Nejezchleb, 27. M. Hořava, 65. V. Hübl - 16. Špaček, 40. Vlach
Chomutov - Brno 4:3 v prodloužení
Branky: 14. a 61. Vondrka, 15. Skokan, 38. Poletín - 22. a 59. Kvapil, 44. Zaťovič
Zlín - Hradec Králové 3:2 v prodloužení
Branky: 28. Bukarts, 56. P. Holík, 62. Kotvan - 5. Nedvídek, 56. Džerinš
Olomouc - Vítkovice 2:4
Branky: 7. Herman, 50. Jaroměřský - 26. D. Květoň, 31. Klok, 45. Kolouch, 60. Olesz
Dohrávka 18.10. Sparta - Karlovy Vary

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.