Hlavní obsah

Třinec prohrál s Litvínovem, do čela jde Kometa. Pardubice zabraly a opustily poslední příčku

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

Třinečtí hokejisté prohráli v pátečním utkání 16. kola Tipsport extraligy doma s Litvínovem 2:3 po prodloužení a přepustili vedoucí příčku brněnské Kometě, která zvítězila v Mladé Boleslavi 4:2. Dobrou formu z posledních zápasů potvrdila Plzeň, jež si poradila s Chomutovem 2:1. Pardubice přetlačily Olomouc 2:1 a odsunuly na poslední příčku tabulky Karlovy Vary, které před vlastním publikem podlehly Hradci Králové 0:2. Vítkovice udolaly Zlín 2:1 v prodloužení.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Plzeň zadělala na vítězství proti Chomutovu již v první třetině, kdy se trefili Svoboda a Lev. Piráti v závěrečné části toužili po kontaktním zásahu, soupeře přestříleli a nakonec se gólu dočkali, když brankáře Sochůrka překonal Koblasa. Více toho ale Severočeši nestihli a museli skousnout pátou venkovní porážku v řadě. Naopak Škodovka po předchozí sérii čtyř proher dokázala už třikrát za sebou naplno bodovat.

Pardubice v posledních třech kolech nebodovaly, navíc vstřelily pouhý gól, v duelu s Olomoucí ale svoje příznivce potěšily. Polovinu zápasu čekali diváci na první branku, kterou v přesilovce vsítil Sýkora. Do sestav obou týmů se vrátili hráči, kteří pykali kvůli disciplinárním trestům. Kohouti už nasadili útočníka Petra Strapáče, Východočeši zase mohli využít obránce Nicholase Schause, jenž sehrál v utkání důležitou roli. Ve 43. minutě totiž taktéž v početní výhodě navýšil náskok Dynama.

Hanáci už v závěru dokázali jen snížit, když Maxwellovi překazil čisté konto Holec. Olomouc ztratila šesté z posledních sedmi utkání.

Chemici vezou z Třince dva body

Třinec nedělní prohrou s Plzní vůbec poprvé v sezóně nezískal v základní hrací době ani jeden bod a nezdar toužil odčinit v souboji s Litvínovem, jenž v minulém kole padl po předchozích osmi triumfech v řadě. Oba týmy se chtěly vrátit na vítěznou vlnu a v napínavém střetnutí se to nakonec povedlo Chemikům. Irgl sice ve 48. minutě přiblížil Oceláře k vítězství, za dvě minuty ale odpověděl Stříbrný a 84 vteřin po začátku prodloužení zařídil Vervě bonusový bod v přečíslení dva na jednoho Hořava.

Zaváhání Slezanů využila Kometa. V Mladé Boleslavi sice nejprve Dočekal neproměnil trestné střílení. V závěru prostřední části ovšem Brňané dvěma zásahy soupeři odskočili, když se nejprve trefil Haščák a minutu nato i Gulaši.

Jenže Středočeši bojovali a dokázali manko dohnat! Šest sekund před druhou sirénou zkorigoval skóre v přesilovce Hyka a ve 45. minutě Voráček dostal fanoušky v mladoboleslavské aréně do varu.

Moravané však přece jen slavili výhru. Vedení jim v početní výhodě vrátil Vincour a do prázdné klece stvrdil tříbodový zisk Kvapil. Kometa se posunula na první místo tabulky o dva body před Třinec.

Vary spadly na poslední příčku

Karlovy Vary nenašly během šedesáti minut recept na hradeckého brankáře Rybára. Naopak domácí Závorka dvakrát inkasoval. Do vedení poslal Mountfield Köhler a triumf hostů pojistil v 55. minutě Dej.

Rybár vychytal první nulu v sezóně. Hradec nedovolil Energii skórovat ani ve druhém vzájemném zápase této sezóny a poskočil na šesté místo.

Hokejová Tipsport extraliga, 16. kolo:
Plzeň - Chomutov 2:1
Branky: 11. T. Svoboda, 18. Lev - 50. Koblasa.
Vítkovice - Zlín 2:1 v prodl.
Branky: 44. Stastny, 61. Vandas - 29. Kubiš.
Třinec - Litvínov 2:3 v prodl.
Branky: 14. Špirko, 48. Irgl - 5. Válek, 50. Stříbrný, 63. M. Hořava.
Pardubice - Olomouc 2:1
Branky: 30. P. Sýkora, 43. Schaus - 58. M. Holec.
Mladá Boleslav - Brno 2:4
Branky: 40. Hyka, 45. T. Voráček - 37. Haščák, 38. Gulaši, 47. Vincour, 60. Kvapil.
Karlovy Vary - Hradec Králové 0:2
Branky: 37. Köhler, 55. Dej.
Předehráno v úterý:
Sparta - Liberec 1:4

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice