Hlavní obsah

Kouči Výbornému radí z Ameriky syn David

Stoprocentní úspěšnost na domácím ledě si zatím v play-off extraligy drží hokejisté Sparty. Ve čtvrtek budou poprvé hájit T-Mobile arénu ve finále se Slavií. "Když zvládneme dobře první domácí zápas, naše akcie stoupnou, ale my ctíme sílu soupeře. Pořád je favoritem Slavia," říká Výborný v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér František Výborný.

Článek

Nejsou pro vás dny před třetím zápasem finálové série hokejové extraligy moc dlouhé? Těšíte se už na atmosféru v hale Sparty? Doma je doma. Když jsem v základní části mluvil se slávisty, tak by někteří možná radši hráli v Edenu, ale na play-off už je jejich Sazka Arena taky ideální. A vejde se tam i dost sparťanů.

V play-off jste doma ještě neprohráli. Když tuhle bilanci udržíte, titul je váš. Tak daleko nemyslíme. Když zvládneme dobře první domácí zápas, naše akcie stoupnou, ale my ctíme sílu soupeře. Pořád je favoritem Slavia.

Vidíte na hráčích, že se v play-off víc semkli? I přes velké ztráty Martina Chabady a Martina Štrby to v mančaftu cítím. Kluci, co tolik nehráli, dělají na ledě maximum pro tým.

O vás se teď mluví jako o ideálním trenérovi pro Spartu. Kéž byste měl pravdu. Byl jsem tu pět let u áčka a moc jsem nevěřil, že se ještě někdy vrátím. Jsem rád, že to zase přišlo. Znám tu ledaře i údržbáře. Všechno na mě působí moc pozitivně. V roce 2000 tu byli skvělí hráči a myslel jsem, že už nic lepšího nezažiju. Byla to parádní sezóna, ale teď cítím podobnou soudržnost jako tehdy.

Jste teď v kontaktu se synem Davidem? Telefonujeme si každý den. Když hrál Columbus v Dallasu, tak volal i z Texasu. Radí mi, jak to máme hrát (smích), ale hlavně nám moc přeje. Pořád cítí sepětí se sparťanským prostředím.

Máte v týmu zetě Jaroslava Hlinku, kouč Slavie Vladimír Růžička zase přítele své dcery Jana Nováka. Špičkujete se kvůli tomu? To mě zatím nenapadlo. Před zápasem ale Vláďu určitě popíchnu. To si nenechám ujít.

Reklama

Související témata: