Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 2:5Mladík Kodýtek dvěma góly pomohl Plzni k výhře v Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kodýtek 0 : 1
13. Pulpán 0 : 2
15. Fořt 1 : 2
30. Kubalík 1 : 3
42. Kracík 1 : 4
54. Skladaný 2 : 4
56. Kodýtek 2 : 5
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce prohráli v 19. kole extraligy s Plzní 2:5. Škoda zabrala po dvou utkáních bez bodového zisku. Dva její góly dal osmnáctiletý forvard Petr Kodýtek. Hostům stačilo na pět branek pouhých 14 střeleckých pokusů mezi tyče.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Plzně z gólu - ilustrační foto.

Článek

Úvodní tlak měla první formace Mory, ale první opravdu velkou možnost měli hosté, když Johnson střelou z úhlu málem nachytal Konráda. V 11. minutě šli hosté do vedení. Mladík Kodýtek dostal čas na dorážku a bekhendem překonal Konráda.

Za dvě minuty už hosté vedli o dvě branky, když se v přesilovce trefil ukrytou střelou obránce Pulpán. Olomouc mohla snížit po chybě Plzně v rozehrávce, Skladaný mířil vysoko nad. Z další akce už se domácí radovali. Juraj Mikúš zavezl puk před branku, kde do něj pohotově šťouchl Fořt a snížil na 1:2.

Ve druhé třetině nedali domácí útočníci Knotek se Strapáčem obrovskou šanci, když zůstali po chybě Škodovky sami před Machovským. Plzeňský brankář chytil střelu Knotka i dorážku Strapáče, který nezvedl puk nad ležícího gólmana hostí. Domácí měli nadále obrovskou převahu, v dalším střídání trefil Holec tyč. Plzeň se z tlaku vymanila a po Kubalíkově teči Čerešňákovy střely šla opět do dvoubrankového vedení. Byla to první střela hostí na branku Hanáků v průběhu druhé třetiny.

Ve 42. minutě Indiáni rozhodli zápas. Kracík projel nerušeně obranou Olomouce a střelou nad lapačku překonal Konráda. Brankář Olomouce se po čtvrté brance nechal vystřídat Faltrem. V 50. minutě tečoval Ostřížek Houdkovo nahození, Machovský byl však dnes pro olomoucké hokejky nepřekonatelnou zdí.

O chvíli později nenechal Němeček dorazit volný kotouč do prázdné branky Hermana. Až šest minut před koncem našel Skladaného Tomáš Mikúš a Olomouc snížila na rozdíl dvou gólů. Hosté ale rychle odpověděli druhou brankou Kodýtka, kterého nezištně našel zpoza branky Kubalík.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) - 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (Kadlec, Johnson), 30. D. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák), 56. Kodýtek (D. Kubalík, Kracík). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváků: 4458.
Olomouc: Konrád (42. Falter) - Galvas, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Matai - Strapáč, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Němeček, Kadlec, D. Sklenička, Pulpán, Frühauf, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Kodýtek, Preisinger, Vracovský - Hrnka, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice