Hlavní obsah

Kometa prohrála v Litvínově, do čela ale Třinec nepustila. Pardubice si vyšláply na Chomutov

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince porazili ve 20. kole extraligy doma Olomouc 4:0 a v tabulce se bodově dotáhli na vedoucí brněnskou Kometu. Lídr tabulky bral v neděli jen bod za prohru v prodloužení na ledě Litvínova a vede nejvyšší soutěž o skóre. Posedmé v řadě vyhrál Liberec, který rozstřílel Zlín 4:0. Počtvrté v řadě prohrála pražská Sparta, která doma nestačila na hradecký Mounfield.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tlačenice v brněnské brance při utkání na ledě Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Souboj mezi prvním Brnem a třetím Litvínovem byl jednoznačným tahákem nedělního programu. Kometa na ledě soupeře od konce první třetiny vedla, domácí ale ve druhé části vývoj dvěma góly otočili. Hosté ale stačili ve třetí třetině vyrovnat a o vítězi rozhodovalo nastavení. V něm zajistil bod navíc pro Litvínov Kubát. Kometa vede extraligu o skóre, odehrála ale o jeden zápas méně než druhý Třinec.

Třinci se podařilo na domácím ledě navázat na venkovní výsledky, na cizích stadiónech už tři zápasy v řadě nedostali gól. Před vlastními fanoušky však herní projev Ocelářů poněkud pokulhává a naposled v pátek nestačili na Bílé Tygry, čímž ztratili průběžné vedení. V neděli ovšem brzy vstřelili úvodní branku a definitivní podobu výsledku dala povedená pětiminutovka ve třetí třetině, v níž vstřelili hostům tři góly.

Chomutov prokletí cizího ledu nezlomil

Spartě se v souboji s hradeckým Mountfieldem nepodařilo utnout šňůru tří proher v řadě. Hosté si dokázali v úvodní desetiminutovce vypracovat dvoubrankový náskok a Pražané dokázali manko jen snížit, na konci zápasu na kostce svítilo skóre 2:3.

Chomutov ani v Pardubicích nedokázal zlomit prokletí cizího ledu - Piráti venku nezvítězili téměř dva měsíce. Dynamo povzbuzené výhrou ve Zlíně začalo i v neděli aktivně a rychle se vypracovalo dvougólový náskok. Chomutov sice snížil, Východočeši ale dokázali přidat další dvě branky.

Liverec se dál veze na vlně

Poslední Karlovy Vary zvládly přestřelku s Vítkovicemi, v níž zvítězili 5:4. Ostravané tak neprodloužili svou úspěšnou sérii se Západočechy, které dokázali porazit osmkrát za sebou. V neděli sice rychle vedli, domácím se ale podařilo vývoj zápasu otočit.

Na vítězné vlně se po nevydařeném úvodu sezóny dál veze mistrovský Liberec. Severočeši v neděli porazili doma Zlín 4:0 a připsali si tak sedmou výhru v řadě s impozantním skóre 24:4. Ševci naopak prohráli čtvrtý zápas z posledních pěti.

Hokejisté Plzně po pátečním triumfu ve Zlíně brali tři body i v neděli doma. V duelu s Mladou Boleslaví, která Indiány přehrála v posledních pěti vzájemných střetnutích, si připsali nejtěsnější výhru 1:0, již zařídil v 34. minutě Jakub Lev.

20. kolo hokejové extraligy
Třinec - Olomouc 4:0
Branky: 4. Růžička, 48. Kreps, 50. Dravecký, 53. Marosz.
Sparta - Hradec Králové 2:3
Branky: 15. Kumstát, 24. Procházka - 8. Vydarený, 9. Knotek, 18. Newton.
Pardubice - Chomutov 4:1
Branky: 6. Schaus, 11. Tomášek, 36. Sýkora, 48. Bárta - 14. Kämpf.
Karlovy Vary - Vítkovice 5:4
Branky: 2. Sičák, 14. Tuominen, 23. Skuhravý, 38. Rachůnek, 42. Kindl - 1. Zdráhal, 10. Hudeček, 29. Sloboda, 44. Kucsera.
Liberec - Zlín 4:0
Branky: 22. Jelínek, 24. Lakatoš, 44. Vlach, 52. Bulíř.
Plzeň - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 34. Lev.
Litvínov - Brno 3:2 v prodl.
Branky: 30. Hübl, 39. Hanzl - 20. Haščák, 46. Nečas

Reklama