Hlavní obsah

Americký hokejový útočník Potulny opouští Hradec Králové

Hradec Králové

Americký hokejový útočník Ryan Potulny odchází z Hradce Králové a bude působit v EBEL v dresu Lince. Dvaatřicetiletý hráč v dresu Mountfieldu, který jej angažoval v létě, nenaplnil očekávání a od začátku listopadu si hledal nové angažmá.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové.

Článek

Potulny sehrál za Hradec Králové v extralize 18 zápasů a připsal si osm bodů za tři branky a pět asistencí. "Na základě jeho hokejové historie, všech referencí a v neposlední řadě i výši jeho odměny jsme očekávali větší přínos a kvalitnější výkony," uvedl na klubovém webu generální manažer Aleš Kmoníček.

Potulny má na kontě i 126 zápasů v NHL za Philadelphii, Edmonton, Chicago a Ottawu a nasbíral v nich 49 bodů za 22 tref a 27 asistencí. Ve slavné soutěži hrál naposledy v sezoně 2010/11, pak nastupoval v nižší AHL. Minulý ročník strávil ve Finsku v dresu Lahti a v 69 duelech včetně play off zaznamenal 40 bodů.

"Ryan je pohodový a správný kluk, ale hokejově to nebylo ono. V jeho případě nebylo sportovně spokojené vedení a ani trenérský štáb, navíc poměr cena a výkon byl hodně nerovnovážný. Nedá se nic dělat, tato spolupráce se oběma stranám nepovedla, což se, bohužel, stává," dodal Kmoníček.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice