Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 5:4 SNChomutov otočil zápas proti Třinci, i díky hattricku Vondrky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Adamský 0 : 1
7. Doudera 0 : 2
23. Koblasa 1 : 2
26. Vondrka 2 : 2
30. Petružálek 2 : 3
33. Špirko 2 : 4
49. Poletín 3 : 4
52. Vondrka 4 : 4
65. Vondrka (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova dokázali ve 21. kole Tipsport extraligy porazil Třinec 5:4 po samostatných nájezdech, přestože po druhé třetině prohrávali 2:4. Hrdinou utkání se stal kapitán Pirátů Michal Vondrka, který dvakrát skóroval ze hry a poté se stal i autorem rozhodujícího nájezdu. Oceláři se ale díky zisku bodu posunuli do čela soutěže, Chomutov zůstal osmý.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Do utkání vstoupili lépe Třinečtí. Po šanci Linharta využil přečíslení dva na jednoho Adamský. V sedmé minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Milan Doudera z levého kruhu pro vhazování. Na přelomu třetiny měl Chomutov možnost přesilové hry, o kterou rychle přišel kvůli šesti hráčům v poli. Ve zkrácené početní výhodě Martin Růžička nastřelil tyčku Královy branky. Na druhé straně neuspěl v samostatném úniku Vondrka a později v dorážkách Valach a Račuk.

Hned v úvodu prostředního dějství měl velkou šanci u levé tyčky Huml, ale na Hrubce nestačil. Ve 23. minutě těžil z velkého tlaku do branky Koblasa, jenž snížil na 1:2. Hrubec tak inkasoval na ledě soupeřů po 202 minutách, v předešlých třech zápasech totiž udržel čisté konto.

O chvíli později ujel třinecké obraně Vondrka, který vyrovnal. Po šanci Poletína si Oceláři v polovině střetnutí vzali vedení zpět, když Petružálek po šestnácti vteřinách využil nabídnutou přesilovku. Zpět na rozdíl dvou branek zvýšil Špirko z předbrankového prostoru. V závěru měl dvě šance Kämpf, ale ani jednou neuspěl.

Vondrka dokonal obrat

V počátku třetiny pálil neúspěšně od modré čáry Valach. Zpět na rozdíl jedné branky snížil Poletín, jenž objel branku a zasunul puk k levé tyči. V 52. minutě zadělal na drama kapitán domácích Vondrka, jenž proměnil i druhý samostatný únik a vyrovnal na 4:4. Krátce před koncem posledního dějství Irgl s tečí jen těsně minul branku.

V prodloužení si první šanci vytvořil Rutta, jenž se obtočil kolem branky, ale na Hrubce nestačil. Poté Třinec hrál ve čtyřech a daroval Pirátům přesilovku, kterou však nevyužili. Pět minut prodloužení skončilo bez branek a o vítězi rozhodly až nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Vondrka.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 5:4 po sam. náj. (0:2, 2:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Koblasa (Poletín, Kämpf), 26. Vondrka (Tomica, Dlapa), 49. Poletín (Koblasa, Kämpf), 52. Vondrka, rozhodující nájezd Vondrka - 5. Adamský (Polanský, Irgl), 7. M. Doudera (Dravecký, Kreps), 30. J. Petružálek (Dravecký, Linhart), 33. Špirko. Rozhodčí: Pavlovič, Pěšina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 3061.
Chomutov: T. Král - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Skinner - Vondrka, Huml, Tomica - Hřebejk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, Lauko, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, L. Galvas, Jank - Martin Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hladoník, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice