Hlavní obsah

Brno - Třinec 3:2 SNKometa v duelu dvou nejlepších týmů extraligy porazila Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rákos 0 : 1
33. Kvapil 1 : 1
34. J. Sýkora 1 : 2
51. Kvapil 2 : 2
65. Vincour (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 23. kole extraligy po samostatných nájezdech Třinec 3:2. Rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii Tomáš Vincour, který uspěl již při třetích pokusech v základní sérii a odvrátil tak porážku. Třinec zůstal přes porážku lídrem tabulky, na druhou Kometu má tříbodový náskok.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Vincour z Brna překonává Petera Hamerlíka v bráně Třince a střílí rozhodující gól.

Článek

Aktivní hra podložená rychlými protiútoky pomohla Kometě k získání územní převahy, která ale narážela na pozornou defenzívu Ocelářů. Do střeleckých příležitostí se dostávali Brňané obtížně, většinu jejich střel stačili pochytat před brankářem Hamerlíkem jeho spoluhráči.

Třinečtí trpělivě čekali na chyby protivníka v kombinaci, které trestali bleskovými protiútoky. Už v páté minutě stačil Rothovu střelu domácí brankář Vejmelka jen vyrazit před sebe a zcela volný Rákos pohotově dorazil kotouč do sítě.

Kometě se nevydařily v úvodní třetině ani dvě přesilovky. Naopak hned při první početní výhodě vystihl nedorozumění při zakládání útoku Dravecký, jehož sólový nájezd ale Vejmelka chytil.

Oboustranně vysoké tempo doplněné agresivitou zdobilo i druhou třetinu. Nejproduktivnější dvojice Komety se postarala ve 33. minutě o vyrovnání. Erat vybojoval za brankou puk a po jeho přihrávce Kvapil na druhý pokus překonal Hamerlíka. Už za 67 vteřin měli však Oceláři vedení zpět na své straně: Petružálek ujel po levé straně až za branku a po jeho přihrávce skóroval Sýkora.

V závěrečné třetině dostala Kometa soupeře pod tlak, ze kterého si vypracovala několik slibných příležitostí. Překonat pozorného Hamerlíka se podařilo v 51. minutě opět Kvapilovi, který tečoval střelu obránce Ondřeje Němce od modré čáry. Třinec po inkasovaném gólu zvýšil útočné úsilí, Brňany zachránila po Rákosově střele tyčka.

V prodloužení mělo Brno blíže k vítězství. Kvapil neproměnil sólový nájezd, Vojtěch Němec nastřelil tyčku, na druhé straně nerozhodl ani po sólu Dravecký.

V samostatných nájezdech vyšli v brněnském týmu naprázdno Kvapil s Eratem a Vincour dvakrát překonal Hamerlíka. V týmu Třince byl úspěšný Sýkora, který ale ve čtvrté sérii nedal, když musel odpovědět na Vincourovu trefu. Neúspěšní byli Dravecký a Polanský.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. M. Kvapil (M. Erat, L. Čermák), 51. M. Kvapil (O. Němec, M. Erat), rozhodující sam. nájezd Vincour - 5. Rákos (Roth, Linhart), 34. J. Sýkora (J. Petružálek, M. Doudera). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik - Lhotský, Kotlík. Vyloučení: 1:4, navíc Galvas (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Kováčik, Trška, F. Král - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - H. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Raška, Dočekal - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek, L. Galvas, L. Doudera - Hrňa, Špirko, J. Petružálek - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Irgl, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Polanský, Adamský. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice