Hlavní obsah

Sparťan Chabada může jen kaši a vodu

PRAHA

Kapitán hokejové Sparty Martin Chabada je při finálové sérii už zase s týmem, ale zápasy musí sledovat jen ze střídačky. O boj o titul se Slavií přišel kvůli akutnímu zánětu slepého střeva a sezóna pro něj skončila. Úspěšný start svých spoluhráčů sledoval ještě z nemocničního lůžka v televizi, teď už je součástí týmu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zlínský brankář Martin Altrichter (vpravo) hypnotizuje puk při úniku Martina Chabady ze Sparty.

Článek

"Chci být co nejblíže mužstvu," vykládal Chabada před zápasy na ledě Sparty. Minulý čtvrtek si užíval cestou ze Znojma postup do finále, a i když měl bolesti břicha, netušil, že si v bojích o titul nezahraje. "Strašně mě to mrzí, ale na druhou stranu mohu být rád, jak to dopadlo. Doktoři říkali, že to bylo za pět minut dvanáct a mohl jsem mít následky na celý život," ulevil si po rychlé operaci.

Těší se, že při zápasech bude opět v centru dění. U televize prožíval nervy, o které se teď podělí se spoluhráči. "Byl jsem dost nervózní. Občas jsem od obrazovky raději odcházel," popsal osmadvacetiletý Chabada. Hokej mu zpestří jednotvárnou náplň dne. "Jinak odpočívám a lítám po doktorech," podotkl.

Sparta má v letošním play-off ve své hale stoprocentní bilanci. "Hrát doma, to je vždycky výhoda. Máme tady zažité návyky, nemusíme třeba hledat prostory pro rozcvičení a máme k dispozici posilovnu," uvedl Chabada, který je po Martinu Štrbovi dalším klíčovým útočníkem, s nímž nemohou trenéři počítat. Štrbu vyřadilo zranění kolena po zákroku znojemského obránce Radima Bičánka.

Ve čtvrtek před rozbruslením přinesl Chabada spoluhráčům od manželky koláč. Podobně jako v týmu Slavie, i sparťanskou kabinou před tréninky zavoní sladká pozornost od drahých poloviček. "Přinesu něco k snídani, aby kluci měli dost síly večer na zápas," sliboval Chabada před pátečním zápasem. Sám je však na dietě a musí se hlídat. "Já můžu bramborovou kaši, mleté maso, jinak jen suchou stravu a vodu," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články