Hlavní obsah

Nesmíme si vyskakovat, varoval Tomajko poté, co jeho Olomouc ukončila černou sérii

Olomouc

Hokejistům Zlína nepomohla ani výměna trenérů. Ve 24. kole extraligy nestačili na domácí Olomouc, podlehli ji 3:1 a sérii porážek prodloužili na sedm. Kohouti naopak po pěti prohrách v řadě zabrali a tak se není čemu divit, že bylo v šatně veselo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád (vlevo) a Jan Maruna ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

„Je to obrovská úleva. V šatně je radost. Teď se jen musíme od toho odrazit a zvládnout příští zápas. V neděli hrajeme ve Vítkovicích a tam by to mohlo vyjít," tvrdil olomoucký útočník Jakub Herman. Zároveň přiznal, že jeho týmu pomohly první dva śťastné góly. „Potřebovali jsme je. My jsme takové dostávali v posledních zápasech pořád a teď se to otočilo," pokračoval střelec třetího gólu Kohoutů. „Předtím jsem byl dvakrát sám před bránou a nic. Říkal jsem si, že to už není možné. Pak jsem vystřelil a spadlo to tam. Kluci projeli před gólmanem, já tam viděl místo a podařilo se mi to trefit," uvedl ke své trefě Herman.

Spokojený byl i asistent olomouckého kouče Jan Tomajko. „Za tříbodové vítězství jsme strašně rádi. Je to obrovská psychická vzpruha. Moc jsme ho potřebovali. Nemůžeme si však vyskakovat a myslet si, že to zlé je za námi. V utkání jsme udělali dost chyb a těch se musíme do těch dalších vyvarovat," varoval Tomajko.

„Zlínští výborně bruslili a my s tím měli velké problémy. Ztráceli jsme puky už ve středním pásmu a to nás dostávalo pod tlak. Zlepšení přišlo až v závěrečné třetině. Zkrátka, nebyli jsme o tolik lepší, jako jindy. Jen jsme dali tři góly, zatímco Zlín jen jeden. Pomohli jsme si dvěma proměněnými přesilovkami," dodal olomoucký asistent.

V úplně jiném rozpoložení byl kouč Beranů Martin Hamrlík. „Měli jsme dobré, nové věci, co jsme trénovali ty dva dny, co jsem u mužstva, hlavně přečíslování, forčekink. Za to kluky musím pochválit. Nešikovní jsme ale byli v útočné fázi. Ta je naší největší slabinou. Do šancí se dostáváme těžce, a když přece jen, tak je zazdíváme," řekl Hamrlík.

Negativní dopad na jeho tým mělo podle něj i to, že jako první inkasoval. „Když jste v situaci jako my a dostanete první gól, hlavy jdou ještě o půlku dolů a pak je těžké to otáčet. Nezbývá nám, než pracovat dál. Musíme hráče držet na pozitivní vlně a doufat, že se to zlomí, že šance začnou zase proměňovat," zakončil Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec