Hlavní obsah

Pilař: Slavia nám zadarmo nic nedá

Marek BurkertSport.czPrávo

Do šestého finále extraligy mohou hokejisté Sparty počítat i s Karlem Pilařem. Obránce nabral síly a je připraven znovu naskočit do finálové série. Ta ještě není rozhodnutá, jak Pilař připomíná v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Vynechal jste část čtvrtého a celý pátý zápas finálové série. Dal jste se už zdravotně do kupy?

Určitě mi pomohlo těch pár dnů pauzy před šestým finále. Odpočinul jsem si načerpal síly. V pátek nastoupím.

Máte energii na jeden, nebo na dva zápasy?

(Pousměje se) Určitě na dva, ale jen jeden by byl lepší. Bude to těžké, ale doma jsme v play-off ještě neprohráli. Když tu bilanci udržíme, máme titul v kapse. Předtím to pro mě bylo těžké. Hrálo se čtyřikrát v šesti dnech a to mi nebylo zrovna hej. Teď už jsem ale v pořádku.

První mečbol na ukončení série Sparta v pondělí v Sazka Areně nevyužila. Nebál jste se, že to spoluhráči ukončí a vy u toho nebudete?

Pravda je, že jsem ani nebyl v hale. Trošku jsem si říkal, že by kluci mohli počkat. Ale lepší titul beze mě než třeba žádný se mnou. Pořád máme před Slavií respekt, má ohromně silný tým a zadarmo nám to nedá.

Čím chcete Slavii překvapit?

Budeme se držet našeho receptu. Hrát z obrany a zkoušet to z brejků. Trochu se bojím toho nejednotného posuzování zákroků. Kolikrát nejde jít do hráče moc tělem, protože hned hrozí trest na pět a do konce. Od zákroku Frola na Sobotku nikdo vlastně neví, jak tyhle věci posuzovat. Podívejte se do NHL, kde se podobné zákroky vůbec nepískají. Po sezóně by se tím měl někdo zabývat.

Ve finále se zatím držíte, ani vyhlášený provokatér Duda vás nevytočil...

Před Dudou jsem obezřetný. Snažím se radši moc si ho nevšímat. Zatím to zvládáme dobře. Prát se nechceme, i když občas musíme ze strany slávistů ledacos překousnout.

Reklama

Související témata: