Hlavní obsah

Konec napětí v Třinci, Polanský odchází! Je to uzavřená záležitost, říká trenér

Praha

Začalo to vyřazením Jiřího Polanského ze sestavy. Následovala nelibost fanoušků a sesazení generálního manažera Pavla Marka. Takové zápletky se před pár dny a hodinami vyvrbily v extraligovém Třinci. A je tu další vývoj. Zkušený útočník mizí ze šatny hokejových Ocelářů. Do konce sezóny jde na hostování, zatím se ale neví kam. V úvahu připadá domácí nejvyšší soutěž, ale také zahraničí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva útočník Třince Jiří Polanský a útočník Mladé Boleslavi Tomáš Hyka.

Článek

„Jirka je hokejista extraligových kvalit a na základě toho, co v minulosti pro Oceláře odvedl, jsme se rozhodli dát mu šanci v jiném extraligovém klubu," řekl pro klubový web nový sportovní manažer Jan Peterek, který zařizuje zkušenému útočníkovi hostování v jiném klubu.

Trenér Vladimír Kýhos vyřadil Polanského ze sestavy z důvodu ztráty formy. Následovalo hráčovo vyjádření o vzájemné nedůvěře s trenérem. Po pár překotných dnech přišlo řešení, na kterém se dohodly všechny strany sporu.

Kontrakt zůstává v platnosti

„Zůstat v kabině Ocelářů pod panem Kýhosem nemůžu. Nemám agenta, a proto jsme se dohodli s Honzou Peterkem, že mi najde něco v extralize. Chtěl bych se omluvit klubu za vzniklou situaci a zároveň poděkovat vedení za korektní jednání, za dlouhodobou podporu a za to, že mi umožnili řešení, které nespálí za naší spoluprácí mosty. Chtěl bych poděkovat také rodině, přátelům a fanouškům, kteří mě podporovali," vzkázal Polanský k celé záležitosti.

Oceláři ve čtvrtek hrají předehrávku 28. kola Tipsport extraligy v Plzni. „Jirka se rozhodl vyřešit svou situaci, jak se rozhodl, a pro mě je to nyní už uzavřená záležitost, kterou dál vyřizuje pan Peterek," poznamenal Kýhos.

„Kontrakt Jiřího Polanského s Oceláři rozhodně zůstává i nadále v platnosti, což znamená, že se naše cesty mohou zase někdy v budoucnu spojit," ujišťuje Peterek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec