Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 4:2Poslední Karlovy Vary zabraly a porazily Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. O. Němec 0 : 1
24. Tuominen 1 : 1
24. Gríger 2 : 1
32. Harkabus 3 : 1
58. Vincour 3 : 2
60. Gorčík 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté posledních Karlových Varů zvítězili v 32. kole extraligy nad Brnem 4:2 a radovali se teprve z druhé výhry z posledních devíti zápasů. Kometa prohrála venku už poosmé za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Domácí se v úvodu při vyloučení Ondřeje Němce do vyložené šance nedostali. Podobné to bylo u Komety při Tomečkově trestu, přestože ta domácí po celou dobu uzamkla v jejich obranném pásmu. Ve 13. minutě se mohli radovat domácí, ale Vejmelka zlikvidoval Harkabusovu možnost po přečíslení dvou na jednoho. Na druhé straně měl příležitost Zaťovič.

Po 37 vteřinách druhého dějství otevřela skóre Kometa, kdy se trefil z mezikruží Ondřej Němec. Energie se ubránila při Sičákově vyloučení a ve 24. minutě vyrovnala. Po Mikulíkově střele dorážel úspěšně Tuominen. Hned za sedm sekund Karlovy Vary vedly. Vejmelka neudržel Rýglovo nahození od červené čáry a puk za jeho záda snadno doklepl Kindl.

Domácí začali Kometu přehrávat a ve 32. minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl po krásné kombinaci Harkabus. Vejmelku vystřídal Jekel, který tak v extralize debutoval. Další možnost Energie měl Gorčík, který přestřelil. Přesnou mušku neměl ani na druhé straně Káňa.

V závěrečné třetině si hosté vytvořili velký tlak, ale na Honzíkovi ztroskotali Hynek Zohorna, Dostálek a Kvapil. Karlovarští hráči obětavě bránili, ale závěr si zkomplikovali při vlastní přesilovce. V 58. minutě při ní snížil po individuální akci Vincour. Výhru ale pečetil 15 vteřin před koncem při power play Brna do prázdné branky Gorčík.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Tuominen (Mikulík, Benák), 24. Gríger (Rýgl), 32. Harkabus (D. Kindl, Gríger), 60. Gorčík (Vachovec, Skuhravý) - 21. O. Němec (M. Erat, M. Kvapil), 58. Vincour (Štencel). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Lhotský, Kokrment. Vyloučení: 6:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4253.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák, Benák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Dušek, Mullane - D. Kindl, Gríger, Harkabus - Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Brno: Vejmelka (32. Jekel) - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: