Hlavní obsah

Lídr prohrál, ale Liberec ho v čele nevystřídal. Sparta veze z Brna všechny body

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga zahájila nový rok, v němž slaví 80 let od svého vzniku, 35. kolem, po němž dál vládne tabulce Třinec. O desítku bojující Zlín sice zvítězil nad lídrem 4:2, Oceláři ale vedení v tabulce neztratili, protože druhý Liberec prohrál v Hradci Králové 2:3. Třetí brněnská Kometa v klasické hokejové bitvě prohrála doma se Spartou 2:5. Čtvrtý Litvínov i potřetí v sezóně porazil v derby poslední Karlovy Vary, tentokrát 3:2. Vítkovice nebodovaly poprvé po devíti zápasech, doma podlehly Plzni 2:4, osmý Chomutov vyhrál na ledě oslabené Olomouce 3:1. Předposlední Pardubice prohrály v Mladé Boleslavi vysoko 1:5.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Sparty (zleva) Miroslav Forman, Dominik Uher, Lukáš Cingel, Vladimír Eminger a Jan Švrček se radují z vítězství v Brně.

Článek
Fotogalerie

Třinec před úterním duelem bodoval proti Zlínu šestkrát za sebou, jenže tentokrát byl od zisku daleko. Na začátku třetí třetiny prohrával už 0:4 a zápas už výrazněji nezdramatizoval ani dvěma slepenými góly v 56. minutě. Zlín si po výhře na Spartě připsal další cenný skalp a udržel se v první desítce.

Do ní se tak nepodařilo proniknout Plzni, i když ukončila devítizápasovou bodovou sérii Vítkovic. Ostravané, hrající v retro dresech připomínajících první historické utkání nejvyšší soutěže před 80 lety, už v úvodu duelu prohrávali o dva góly, když inkasovali dvakrát v rozmezí 61 sekund. Domácí pak už jen neúspěšně dotahovali, na vítězství Plzně se gólem a dvěma asistencemi podílel Miroslav Indrák.

Liberec promrhal náskok

Mistrovský Liberec jakoby se zalekl možnosti sesadit Třinec z čela tabulky. Přitom do Hradce Králové přijel s povzbudivou sérií pěti výher v řadě a na východě Čech vedl už 2:0. Domácí navrátilci ze Spenglerova poháru se ale vyšvihli k parádnímu obratu, který dokonal deset minut před koncem Dej.

Sparťané po dvou domácích porážkách zabrali v prestižním duelu ve vyprodané hale Komety. Domácí nejprve zaskočili dvěma rychlými góly v úvodu a jejich snahu o obrat udusili dvěma trefami v prostřední části, po nichž v brněnské brance vystřídal Jekela Čiliak. Brno tak ukončilo domácí šestizápasovou bodovou sérii. V dresu Sparty si připsal premiérový gól Řepík, tři body nasbíral Forman.

Pardubice neměly nárok

Čtvrtý Litvínov si spravil chuť po porážce s Vítkovicemi, když v krušnohorském derby zvítězil na ledě posledních Karlových Varů. Severočeši porazili Energii i potřetí v sezóně. Dvěma góly v dresu vítězů se blýskl Martin Hanzl.

Mladá Boleslav, hrající v repikách dresů z 60. let, poprvé od přelomu září a října uspěla ve dvou utkáních za sebou. Proti předposledním Pardubicícm rozhodla prakticky už po první třetině, kterou ovládla 3:0. Hostům nepomohla ani výměna v bráně, když Růžičku nahradila čerstvá posila Hübl. Bruslařský klub porazil Pardubice i potřetí v sezóně.

Chomutov vyhrál na ledě oslabené Olomouce a udržel se na osmém místě tabulky. V kabině Hanáků řádí epidemie, která vyřadila ze hry hned sedm hráčů. Proti Pirátům prohrávali už po první třetině o dva góly a sami se prosadili až v závěru za stavu 0:3. Kohouti tak na desátý Zlín ztrácejí už pět bodů.

Výsledky 35. kola Tipsport extraligy:
Mladá Boleslav - Pardubice 5:1
Branky: 5. Trončinský, 8. Voráček, 20. Žejdl, 49. Hyka, 53. Musil - 28. Leduc
Vítkovice - Plzeň 2:4
Branky: 34. Květoň, 54. Tybor - 4. Indrák, 5. Kubalík, 52. Lev, 56. Preisinger
Zlín - Třinec 4:2
Branky: 12. Okál, 18. Sedláček, 39. Veselý, 41. Bukarts - 56. Nosek, 56. Irgl
Olomouc - Chomutov 1:3
Branky: 54. Mikúš - 2. Poletín, 20. Vondrka, 47. Skokan
Karlovy Vary - Litvínov 2:3
Branky: 22. Gríger, 58. Harant - 12. a 24. M. Hanzl, 50. Hübl
Hradec Králové - Liberec 3:2
Branky: 36. Červený, 38. Džerinš, 49. Dej - 21. Krenželok, 28. Jelinek
Brno - Sparta 2:5
Branky: 15. Zohorna, 47. Němec - 2. Řepík, 6. Ihnacak, 28. Netík, 33. Cingel, 55. Uher

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín