Hlavní obsah

Brankář Hübl dochytá sezónu v Pardubicích

Hokejový brankář Jaroslav Hübl odchází z Litvínova do Pardubic. S Dynamen se čtyřiatřicetiletý gólman, jenž by měl vytvořit dvojici s Martinem Růžičkou, dohodl na spolupráci do konce sezóny.

Foto: David Taneček, ČTK

Generální manažer a trenér Pardubic Pavel Rohlík.

Článek

"Jeho angažováním chceme zkvalitnit tento post. Jaroslav Hübl je kvalitním brankářem, má zkušenosti, které budou velmi důležité v další části sezóny. Věříme, že v těžkých bojích, které nás v závěru tohoto těžkého ročníku čekají, nám pomůže," uvedl generální manažer a hlavní trenér Dynama Pavel Rohlík na klubovém webu.

Hübl působil v uplynulých třech sezónách v Bolzanu v mezinárodní lize EBEL, v níž v roce 2014 slavil titul. Před začátkem sezóny byl na zkoušce v Litvínově, jehož dres v minulosti oblékal, a následně s klubem podepsal smlouvu. Verva hledala náhradu za dlouhodobě nemocného Michaela Petráska, který už se ale uzdravil, a tak Severočeši Hübla nyní uvolnili.

"V kontaktu jsme byli již před měsícem, před Vánoci se zintenzivnil a na přelomu roku jsme se domluvili na spolupráci," řekl Hübl, který za Litvínov odchytal čtyři zápasy a pomohl týmu ke třem výhrám. Působil i na farmě v prvoligovém Mostě.

V Pardubicích poprvé trénoval dnes a bude připraven nastoupit již do večerního zápasu na ledě Mladé Boleslavi. "Kluci mě přijali perfektně, trénink byl kvalitní, moc se těším na večer. Doufám, že budu pro tým posilou a pomohu k vzestupu v tabulce," dodal rodák z Chomutova, jenž v v nejvyšší soutěži odchytal 256 utkání.

Pokud Hübl za Pardubice nastoupí, stane se již šestým gólmanem, kterého předposlední tým soutěže do zápasů nasadí. V dresu Dynama se již objevili Brandon Maxwell, Ondřej Kacetl, Martin Růžička, Jakub Štěpánek a junior Milan Klouček. Maxwell, Kacetl a Štěpánek již působí jinde.

Reklama

Související témata: