Hlavní obsah

Už se mi spoluhráči nebudou posmívat, liboval si zlínský útočník Sedláček po premiérové trefě v extralize

Zlín

Hokejisté Zlína se pod novými kouči herně i výsledkově zvedají. Po překvapivém triumfu na Spartě zdolali před svými fandy také extraligového lídra z Třince 4:2. Zlíňané si upevnili pozici v elitní desítce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlínští hokejisté oslavují vítězství - ilustrační foto

Článek

„Je to paráda. Předvádíme teď zcela jiný hokej než před pár týdny. Líp bruslíme a důsledněji napadáme. Účast v play off je stále reálnější," radoval se z dalších tří bodů zlínský kapitán Ondřej Veselý. Jeho gól v oslabení na 3:0 v závěru druhé třetiny, který se nakonec ukázal jako rozdílový, byl jeho premiérovým v této sezóně.

„Pochopitelně se mi ulevilo, že mně to tam konečně spadlo. Moc jsem se tím ovšem netrápil. Jsem rád, že se hlavně zlepšujeme jako tým," tvrdil Veselý, jenž nijak zvlášť bujaře svoji trefu neslavil. „Asi jsem to už zapomněl," zavtipkoval. „Jsem známý tím, že emoce nedávám příliš okázale najevo," vysvětlil už vážně.

Důvod k veselí měl i další zlínský útočník Pavel Sedláček, který až ve svém 79. utkání poprvé v nejvyšší soutěži skóroval. „Ani snad nejsem schopen popsat, jakou z toho mám obrovskou radost. Už nebudu muset v kabině poslouchat posměšky spoluhráčů," usmíval se dvaadvacetiletý Sedláček, jehož trenéři povolali z druholigového Šumperka, kde hostuje. „Bylo to pro mě velmi příjemné překvapení. Kéž bych zůstal ve Zlíně i pro další extraligové duely. Pendlování mi ale nevadí, raději častěji hraju, než jen trénuju," svěřil se.

Kouč Zlína Robert Svoboda byl přesvědčený, že další vítězství nad favoritem zvedne jeho celku sebevědomí. „Věřím, že se už mezi nejlepšími deseti týmy udržíme," je optimistou.

Oceláři sice vstoupili do zápasu lépe, avšak ve dvou tutovkách je vychytal brankář Kašík. „Pak jsme doplatili na individuální chyby a sami posadili domácí na koně. Dostali jsme lekci z produktivity. Prohrávat 0:4 však bylo hodně kruté," mínil třinecký asistent René Mucha. Ocenil, že v závěru jeho mužstvo snížilo na dvoubrankový rozdíl a aspoň částečně střetnutí zdramatizovalo. „Ty dva góly jsme si zasloužili. Z nepovedeného zápasu se ovšem musíme poučit a podobné hrubky už rozhodně neopakovat," plánoval Mucha.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín